Qatar Airways har indstillet flyvning

En diplomatisk krise blandt golfstaterne har tvunget Qatar Airways til at indstille flyvning til og fra adskillige lande.

Boykottet af Qatar har skabt problemer for flyselskabet Qatar Airways, der har måtte indstille flere flyvninger til de omkringliggende lande.
Læs mere
Fold sammen

I mandags offentliggjorde Saudi-Arabien, at landet ville afbryde alle diplomatiske forbindelser til Qatar for at sikre landet mod terrorisme og ekstremisme, som Qatar anklages for at støtte økonomisk. Herefter opfordrede Saudi-Arabien alle venskabslande til at gøre det samme, hvilket resulterede i, at Egypten, De Forenede Arabiske Emirater, Bahrain, Libyen, Yemen og Maldiverne ligeledes har lukket deres luftrum for fly fra Qatar.

Det skaber store problemer for flyselskabet Qatar Airways, der har måttet fragte deres passagerer ad andre veje og nu har indstillet al flyvning til og fra Saudi-Arabien, Bahrain, Egypten og Emiraterne.

Det er ikke kun luftrummet, der er lukket – al transport til og fra Qatar både til lands, vand og i luften er blevet lukket ned af de konfliktende lande. Men Qatars udenrigsminister, Sheikh Mohammed Bin Abdulrahman al-Thani, afviser, at det vil få betydning for landets befolkning, selv om op mod 40 pct. af landets fødevarer kommer ind via den saudiarabiske grænse.