Pundet rasler ned

Det engelske pund har ligesom dollaren trukket i håndbremsen. En shoppingtur til London er i dag 20 procent billigere end i januar sidste år.

Carnaby Street er et af de mange steder i den engelske hovedstad, hvor man kan udnytte den lave kurs på pundet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden starten af 2008 har rejsende til USA haft de helt store smil på - i særdeleshed, hvis der har stået shopping øverst på listen over must-do's på turen. I april sidste år var den amerikanske dollar bare historiske sølle 4,68 kroner værd, og rejsebureauerne meldte igen og igen om rekordantal af danskere, der ville udnytte den lave kurs og havde det amerikanske kontinent som årets feriemål.

Men som bekendt varer intet sjældent evigt og det ser nu ud til, at festen er ved at dø lidt ud over there, til gengæld er samme festivitas rykket et andet - og geografisk langt mere tilgængeligt - sted hen. Storbritannien ligger bare halvanden times flyrejse fra Danmark, og siden januar sidste år har den danske krones styrke stille og roligt vokset sig større og større i forhold til det engelske pund. Hvor man for et år siden måtte slippe næsten 10 kr. for et enkelt pund, koster selvsamme mønt i dag under 8 danske kroner.

Det betyder ifølge en ny beregning foretaget af British Airways, at to voksne kan spare 1.000 kr. på en weekendtur til London. Dette er inkluderet hotel, middag, transport, billetter til et show, samt besøg i f.eks. "The Tower of London" og "London Eye". Dertil kommer udgiften til selve rejsen, men hvor den ofte er en forholdsvis stor post på feriebudgettet, når turen går over Atlanten, kan flyturen til London stadig gøres for mindre end prisen for en togtur tværs over Danmark.

Mange danskere har ligesom turister fra flere af eurolandene opdaget kursfaldet, og British Airways kan melde om en stigning på 30 procent på antallet af bookninger mellem London og det øvrige Europa.