Prøv 240 km/t i ny Ferrari-rutsjebane

Dørene er slået op til verdens største indendørs tema-park, Ferrari World i Abu Dhabi, der blandt meget andet huser verdens hurtigste rutsjebane

Besøgende prøver en tur i rutsjebanen i Ferrari World i Abu Dhabi, der når topfarten 240 kilometer i timen på 4,9 sekunder.. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ahmed Jadallah

Hvis du drømmer om at sidde i en Ferrari F430 Spider, men ikke lige har de godt fire millioner kroner til bilen, så er muligheden der nu alligevel.

Læs også: Guide til Las Vegas' gratis glæder

I emiratet Abu Dhabi har Ferrari World nu åbnet sin første tema-park - og den er samtidig den største af sin art i verden med over 200.000 kvadratmeter under tag.

Og herinde gemmer sig blandt mange andre forlystelser verdens hurtigste rutsje-bane, hvor to Ferrarier kører om kap. Forlystelsen kaldes Formula Rossa og hold nu fast: Bilerne accellererer til 100 kilometer i timen på to sekunder og til topfarten 240 kilometer i timen på 4,9 sekunder.

Suser 20 etager op i luften
Ikke nok med det: Find skriget frem, mens du suser 20 etager op i luften, inden du flyver ind i det første sving. Banen har hentet inspiration fra nogle af de mest berømte formel 1-baner i verden. Man iføres sikkerhedsbriller inden fart og tyngdekraft påvirker een.

Tema-parken er skabt for hele familien, både børn og forældre, så oplevelserne er mange, også knap så halsbrækkende som Formel 1-bilerne. Men altsammen tager afsæt i Ferraris historie og kultur, så parken er især for racer-fans.

Ferrari World er åben fra tirsdag til søndag fra kl. 12 - og indgangsprisen afhænger af din højde: Er du over 1,5 meter koster det 320 kr.,  mens du slipper med 235 kr., hvis du er under 1,5 meter høj.