Pristjek: Spar penge på billejen

Der kan være mange penge at spare på bil-lejen i ferien, afhængig af hvilket selskab, man lejer hos. Vi har undersøgt priserne hos fire af de store udlejere.

Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis der står Hertz på den bilnøgle, man får udleveret ved skranken i lufthavnen i Nice, ryger der over 3.000 kroner i feriebudgettet på den konto.

Læs også: 10 tips til at spare på bilferien

Har man lejet en bil i samme klasse hos Europcar, slipper man næsten 1.200 kroner billigere.
Triller man ud af garagen i Los Angeles med en fødselsattest, der viser, at man er under 25 år, er det dobbelt så dyrt at have indgået kontrakt med Budget end med Hertz.

Selvrisiko på 21.353 kroner
Og kører man galt i en lejet bil i Australien uden at have tegnet en ekstra forsikring, står man over for en selvrisiko på 21.353 kroner, hvis man har lejet bil hos Europcar, mens et tilsvarende uheld i en bil fra Avis maksimalt kan lænse kontoen for 14.729 kroner.

Priserne på leje af biler på feriemålene rundt om i verden er vidt forskellige afhængig af hvilket selskab, man har lejet bilen hos. Og ikke mindst hvilke ekstraydelser og forsikringer, man køber. For leje af bilen er én ting, en anden er eventuelt tilkøb af GPS, barnesæde, ekstra chauffør – og dennes alder.

Næsten 1.000 kroner mere
Disse ekstraydelser kan nemt forvandle det, der ligner det bedste tilbud, til det dyreste resultat på bundlinjen, for eksempel viser en sammenligning af Hertz og Europcar ved leje af bil i Italien, at mens selve leje af bilen koster næsten det samme, ender en uges leje med ekstraudstyr og forsikring med at koste næsten 1.000 kroner mere hos Europcar end Hertz.

Hvilket næppe er en tilfældighed, for med ganske få undtagelser tager Europcar prisen for at være det dyreste valg af udlejer. Både hvad angår selve billejen og ekstraydelserne, men også på den tunge økonomiske post, der hedder selvrisiko ved skader på bilen. Samtidig er Europcar det selskab, der tager sig bedst betalt for at reducere selvrisikoen til 0 kroner.

Udlejningsfirma med et dansk kontor
Det er også netop omkring vilkårene i forbindelse med dækning ved uheld, at man skal læse kontrakterne ekstra omhyggeligt, hvis man fravælger en af de store internationale udlejere til fordel for en lav pris hos en lokal udlejer.

De lave priser finansieres ofte via en meget høj selvrisiko og et gebyr i samme luftlag for at reducere den. Ydermere er det i de fleste tilfælde lettere at være i dialog med et udlejningsfirma med et dansk kontor, hvis der er problemer i forhold til uheld og en efterfølgende forsikringssag.

Tips til billig billeje

  • Brug en prissøgemaskine som for eksempel Holiday Autos
  • Sammenlign priserne på de danske og de internationale hjemmesider hos f.eks. Avis. Nogle af priserne varierer, selv om det er samme selskab
  • Overvej behovet – store biler koster mere, også ofte i benzinforbrug
  • Tjek, om fri kilometer er inkluderet (det er det som regel i populære ferielande)
  • Overvej at nøjes med én chauffør
  • Medbring eventuelt egen GPS og barnesæde
  • Undersøg vilkårene omkring selvrisikoen
  • Tjek bilen for ridser og buler, når I lejer den for at undgå at blive faktureret for tidligere lejeres skader på bilen
  • Fyld selv bilen op med benzin, inden I afleverer den

Pristjek på fire af de store udlejere:

Læs også: 10 tips til at spare på bilferien

Rejseliv.dk spørger: Har du et godt tip til billeje - eller har du haft en uheldig oplevelse med at leje bil? Kom med en kommentar herunder.