Prisfald på storbyferier

Det har aldrig været billigere at besøge verdens bedste storbyer end i dette efterår. Årsagen er at udbuddet af flybilletter til en række storbyer aldrig har været større.

Eiffeltårnet er en yndet seværdighed for turister i Paris. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har aldrig været så billigt som dette efterår at rejse til alverdens storbyer på grund af en overproduktion af flyrejser til alverdens storbyer. Og storbyferier er et rejse-hit, hvad enten vi er på jagt efter fodboldoplevelser, museer i verdensklasse, koncerter, shopping eller for bare at se efterårsløvet drysse fra platantræer på fremmede boulevarder, sidde på cafeer og rumle rundt med sporvogne.

Se også: Bo midt i London for 72 kr.
 
Stadig flere danskere tager på storbyferie og det er ikke kun trangen til shopping og rejselyst, der trækker, men også priser, der ikke har været lavere de seneste mange år. Lige nu tilbyder Spies f.eks. to nætter i Prag med fly og hotel fra 1.095 kr.(afrejse 17/11. Hotel*** inkl. morgenmad) , en tilsvarende rejse til Paris for 1.388 kr. (Paris afrejse 16/11. Hotel*** inkl. Morgenmad) og tre nætter i New York for 4.495 kr. (New York afrejse 9/12. Hotel**).
 
"I dette efterår oplever vi en voldsom overproduktion af flyrejser til alverdens storbyer. Når vi kombinerer dette med vores koncerns storkøb af hotelværelser, rammer vi "pakkepriser", der ligger ca. 10 pct. under priserne sidste efterår. Eksempelvis tilbyder vi to nætter i London med fly og hotel for fra 1.235 kr. (London afrejse 8/11. Hotel**+ - inkl. morgenmad, red.). Til den pris er det vanskeligt at finde et rimeligt hotelværelse for bare en nat i København," siger direktør Jan Vendelbo, Spies.

Se også: 4 rejsetips fra brugerne

Disneyland Paris vinder frem

Spies' Top-10 afspejler i store træk listen over vores foretrukne storbymål. Det er de byer, vi foretrækker. Dog er Berlin ikke med, men det er fordi, vi i vidt omfang selv finder ud af at rejse til Berlin. Derimod kan det ikke altid betale sig selv at købe de enkelte dele på nettet, særligt ikke, når man kan få flybillet frem og tilbage plus hotel til eksempelvis Paris for 1.400 kr. og til New York med tre nætter for 4.500 kr.

London, Rom og Barcelona er stadig de mest efterstræbte storbyrejsemål. Efterfulgt af Paris og Prag. Madrid, der er en global skatkiste for gastronomi- og kunstinteresserede, må dog i år se sig overhalet af Disneyland Paris.
 
I forhold til perioden september-december i sidste år ligger Spies' storbysalg ca. 35 pct. foran. Top 10-listen er angivet herunder med sidste års placering i parentes.

Spies storby Top-10
1. London (1)
2. Rom (2)
3. Barcelona (3)
4. Paris (4)
5. New York (5)
6. Prag (6)
7. Disneyland Paris (10)
8. Madrid (7)
9. Budapest (9)
10. Dublin (8)

Søg fly & hotel-ferier på Rejseliv.dk - klik her for at søge på London og andre storbyer