Print alt selv inden flyrejsen

Spanske Iberia har som det første flyselskab indført print-selv bagagemærker.

Foto: PR

I første omgang er det kun på de direkte indenrigsruter, at man hjemmefra selv kan checke ind og printe både boardingkort og bagagemærke ud.

Se også: Tag lufthavnen med i lommen

Men snart vil den nye udvidede gør-det-selv service også omfatte direkte udenrigsruter og senere også flyvninger, hvor man skal med flere fly, lover Iberia om det nye MyBagTag system.

Iberia, Iberia Express og Air Nostrum tilbyder nu, som de første, systemet.

Samtidig med, at man checker ind hjemme på sin egen computer, klikker man på det antal bagage, man vil have checket ind. Printer derefter både boardingkort og bagagemærke eller -mærker ud, og folder A4-papiret i fire, så det passer til bagage-plast-etuiet, som derefter sættes på bagagen. Plast-etuiet fås i alle spanske lufthavne og kan bruges flere gange.

Målet er en mere afslappet afrejse og en hurtig ekspedition i lufthavnen. Her kan man aflevere bagagen ved specielle 'fast bag-drop skranker' for forudindtjekket bagage, gå til sikkerhedstjek og derefter direkte til gaten.

Systemet med plast-bagagemærkerne er blevet testet i de seneste måneder i lufthavnene i Madrid, Barcelona, Malaga, Alicante og Palma de Mallorca, og systemet viste sig at være 100 pct. sikkert uanset hvilken printer, hvilket papir eller hvilken trykfarve, der var brugt, oplyser Iberia i en pressemeddelse.