Prangende hotel i Prag

Midt i Prag finder man luksushotellet Madarin Oriental. Her kan man både få aromaterapi, nyde den smukke indretning og slukke tørsten med lækker tjekkisk øl.

Mandarin Oriental er en del af en stor kæde, hvor luksus, kvalitet og lækkert design er i højsædet. Madarin Oriential Prague ligger centralt, kun få minutters gang fra den hektiske stemning ved Karlsbroen. Dele af hotellet er indrettet i et 1400-tals kloster med lange søjlegange og højt, højt, højt til loftet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pr-foto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FØRSTE INDTRYK
Ro, fremfor alt ro. Madarin Oriential Prague ligger centralt, kun få minutters gang fra den hektiske stemning ved Karlsbroen, hvor turisterne flokkes i tusindtal, men i et meget stille kvarter.

Uvist af hvilken årsag finder turisterne ikke herned, selv om kvarteret både er smukt og hyggeligt med gode restauranter og små beværtninger. Dele af hotellet er indrettet i et 1400-tals kloster med lange søjlegange og højt, højt, højt til loftet.

Det hele er sat i stand på smukkeste vis, hvor alle vægge og lofter er holdt helt i hvidt, og hvor cremefarvede stofbaner hænger ned fra væggene. Alt sammen med til at give en rolig, ja, nærmest andægtig stemning.

VÆRELSERNE
Mandarin Oriental er en del af en stor kæde, hvor luksus, kvalitet og lækkert design er i højsædet. Min suite var kæmpestor med en kæmpeseng, et kæmpe badeværelse med hotellets egne produkter og ikke mindst med kæmpestore vinduer, som åbenbarede en flot udsigt ud over Prag.

Som en hyldest til hotelkædens asiastiske baggrund er værelsets lænestole betrukket med fede silkeagtige stoffer, ligesom sengetæppet havde samme silkeagtige touch. Badeværelset var meget dansk i sin indretning. Lyst, lækkert og uden for mange prangende dikkedarer.

Vi var også lige øverst oppe og se den suite, som popikonet Madonna havde lejet, da hun skulle fejre sin 50-års fødselsdag under lidt private former. Igen var det lækkert på den underspillede måde. Udover størrelsen af suiten og det lille køkken, man kunne lave lidt mad i, var den største forskel, at denne suite havde en stor balkon med udsigt direkte op til Kongeslottet og udover Prags tage. Fantastisk. Tænk at indtage sin morgenmad her.

MAD OG DRIKKE
Allerede når man kommer ind på værelset, får man et hint om, hvor det bærer hen. Vi ankom om eftermiddagen, og mens vi tjekkede ind i receptionen, blev der sendt et par særdeles lækre sandwich-hapser op på værelset  – lask, paté og brie – sammen med en lille flaske hvidvin og en flaske kildevand samt frugt. På natbordet ved siden af sengen stod et lille fad med otte håndlavede fyldte chokolader, hvis nu man skulle få trang til lidt sødt.

Hotellets egen restaurant, Essensia, er – ja, det behøver man vel nærmest ikke at sige – på topniveau. Ifølge vores guide hører den til blandt Prags bedste, så gæster fra andre hoteller kommer hertil for at spise. Vi spiste der en enkelt aften og kan kun bekræfte, at maden var forrygende. Man kan vælge mellem flere forskellige køkkener, og især det asiatiske – her kommer hotelkædens baggrund atter ind i billedet – er berømmet.

En super sjov ting er, at man i hotellets trendy bar og lounge Barego kan komme til ølsmagning. Tjekkiet er jo kendt for sin fine ølkultur, og det er heldigvis fulgt med ind på Mandarin Oriental. Baren har en meget kompetent øltjener, som fortæller om de typisk seks forskellige øl, man prøver. Lige fra en lys hvedeøl til en begsort stout.

Bliver det for tungt, kan baren byde på forfriskende eksotiske drinks, hvor tropefrugter er i højsædet.

SÆRLIGT
Det meget flotte spaområde og fitness-salen er indrettet i det gamle klosterområde. Det er selvfølgelig altid lækkert med en gang massage eller lidt aromaterapi, men bare det at sidde i en lænestol i de smukke, historiske omgivelser er en lise for sjælen.

PLUS
Beliggenheden midt i Prag er en kæmpefordel. I løbet af få minutter er man inde ved alt det spændende i det historiske centrum, og når man bliver ør i hovedet af al virakken, kan man trække sig tilbage til freden og roen i det gamle kloster. Servicen er også helt i top. Man bliver behandlet med udsøgt asiatisk høflighed – også selv om de fleste ansatte er tjekker.

MINUS
Her er det vist kun prisen, der kan blive tale om. Det ér dyrt at være konge for en tid. Både når det kommer til værelserne, restauranten og baren.