Portland topper som USAs bedste sommerby

Portland, Oregon, er lidt overraskende kåret som årets bedste amerikanske by at besøge om sommeren af det ansete rejsemagasin Travel + Leisures læsere.

Byen Portland, Oregon set fra den japanske have. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flickr.com/Denipet
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mangler du inspiration til årets USA-rejse, så kast et blik på de 35 byer, som Travel + Leisures læsere har kåret som de bedste amerikanske byer at besøge om sommeren.

Læs også: 5 oplevelser i Portland

Det er ikke så mange udenlandske turister der kender hovedbyen Portland i staten Oregon - den ligger lidt klemt inde mellem Seattle og Los Angeles på vestkysten. Men Portland har masser at byde på, og det har amerikanerne selv fundet ud af.

Portland er kåret som den bedste by at besøge ud fra en lang række af kriterier: Hvordan ser det ud med kulturen, museerne, teatrene, hvordan med parkerne, maden og drikken, restauranter og barer. Er her et godt natteliv og er hotellerne værd at sove i.

Byen er kåret som den med USAs bedste mikrobryggerier - der er masser af små listige steder, hvor man køber en ramme med 10 smagsprøver, der indtages i en lille gårdhave.

Portland har de bedste offentlige parker og udendørs opholdsområder, kaffen er helt i top, det samme er de små cafeer på gadehjørnerne. De såkaldte farmers markets - de store udendørs områder, hvor farmerne kommer ind og sælger deres produkter, er også rigtig gode i Portland.

Endelig synes magasinets læsere, at Portlands indbyggere er venlige og intelligente - og ferien er afslappende og til at betale. Så hvis du vil prøve noget nyt, så er Portland en mulighed. Læserne synes dog ikke, at Portland er særlig god til at fejre nytår i, vinteren er heller ikke noget at råbe hurra for og det kniber med luksusforretninger - men ellers er byen en vinder.

Hvis du er tvivl om hvilke byer du skal vælge, så har Travel + Leisure indført en funktion på hjemmesiden, så man kan sammenligne to byer direkte.

www.travelandleisure.com/americas-favorite-cities/2010/city/portland-or

Her er de øvrige 34 favoritbyer:

Nordøst

Baltimore
Boston
New York City
Philadelphia
Portland, Maine
Providence
Washington, D.C.

Syd

Atlanta
Austin
Charleston
Dallas/Fort Worth
Houston
Memphis
Miami
Nashville
New Orleans
Orlando
San Antonio
Savannah

Vest

Denver
Las Vegas
Los Angeles
Phoenix/Scottsdale
Salt Lake City
San Diego
San Francisco
Santa Fe
Seattle

Midtvesten

Chicago
Kansas City
Minneapolis/St. Paul

Andre

Anchorage
Honolulu
San Juan, P.R.

Læs også: 10 steder du ikke må se