Pop-up teater i flykabinen

Icelandair fejrer sit 80-års jubilæum med anderledes underholdning ombord. Passagererne interagerer med skuespillere og personale undervejs, så der sker noget morsomt og uforudsigeligt til at bryde rejsetiden.

Underholdningen ombord - f.eks. fællessang i kabinen - er et led i en kampagne, der skal få rejsende til at bruge længere tid i Island, når de mellemlander. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 60er-hippie står i mellemgangen og får alle til at synge fællessang på The Beatles’ ’Love Me Do’. En stewardesse sætter det bukseklædte ben op på armlænet og laver strækøvelser som en atlet. En snakkesalig dame slår sig ned i nabosædet med en rød kuffert, der indeholder et tableau af islandske vulkaner og fortæller en røverhistorie forklædt som en saga.

Det er sjældent, den slags sker på en almindelig flyvning, men frem til marts forsøger det islandske luftfartsselskab Icelandair noget lignende på både korte og lange ruter for at fejre deres 80-års jubilæum på vingerne. Rejseliv var med på jomfruflyvningen London-Reykjavik-New York, da det nye tiltag blev skudt i gang i sidste uge.

Mere end flybilletten

Underholdningen undervejs på den næsten 11 timer lange tur blev filmet til både internt brug og markedsføring med titlen ’Ahead of Time’, men det levende ’flyteater’ kan dukke op, når man mindst venter det.

Det er et led i Icelandairs næste mellemlandingskampagne, som skal få passagerer til at tilbringe lidt længere tid i Island end de to-otte timer, de fleste normalt er der mellem to flyafgange, så de kan opdage det nordatlantiske land.

Det nye tiltag går ud på, at man kan ’veksle’ sit boardingkort til et såkaldt Stopover Pass i forbindelse med flyvninger til og fra Nordamerika i op til syv dage uden ekstra billetomkostninger.

Dermed kan man blive den heldige modtager af forskellige oplevelser i Island i forbindelse med madfestivalen Food and Fun, musikfestivalen Iceland Airwaves, sportsbegivenheder, live-optrædener i Icelandairs lounge i Keflavík og flere andre begivenheder.

Men det er selvfølgelig primært for kundernes skyld, fortæller PR-manager for Icelandair i Norden Karen Østerbye: »Det er et skridt til at give selve flyveturen det ekstra tvist. Transporten skal ikke ’bare’ være fra A til B, men må rigtigt gerne lige have den ekstra personlige krølle, som passagererne husker fremover. Udover teatertræning ’for underholdningens skyld’ giver det også en ekstra dimension for os ift. at yde endnu bedre kundeservice,« siger hun.

Hyldest til kvinder

Det flyvende teater, som foregår i små bidder undervejs, så man stadig kan spise i fred, se film og slappe af, er en tidsrejse i både Islands og Icelandairs historie i det 20. århundrede. Omdrejningspunktet er den fælles progressive filosofi som fortalere for kvinders rettigheder.

Island var i 1915 et af de første lande, der gav kvinder stemmeret, Vigdís Finnbogadóttir blev verdens første kvindelige folkevalgte præsident i 1987, og på kvinderettighedsdagen i 1999 fløj et crew udelukkende af kvinder for første gang et Icelandair-fly.

Men hvad siger passagererne til denne tidsrejse med glimt i øjet?

»Det er rigtig godt set. Den samlede rejse via Reykjavik kan godt virke lang, selv om der er den elektroniske underholdning. Med de små indslag går tiden hurtigere, og man bliver underholdt på en anden måde med afslappet humor. Det kunne godt blive et konkurrence-parameter,« siger Maria og Tonny Sewohl, Ikast, som morede sig på flyvningen fra Reykjavik til New York.