Polygamiske rejseoplevelser hitter

Tag på busture til Utah og tal med mænd om at have flere koner. "Polygamy Experience" ture hitter i USA.

På "Polygamy experience" får man udover indblik i hvordan det er at have flere koner, også mulighed for at høre, hvorfor mormoner er så vilde med prærievogne og hvorfor kvinderne forsager make-up. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mike Nelson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skal der ske noget lidt andet på ferien end en tur til poolen eller de nærmeste butikker?

Se også: 10 krydstogter med et tema

Svaret ser ud til at være ja i Colorado City i den amerikanske stat Arizona, hvor de såkaldte “Polygamy Experience” ture hitter stort blandt turisterne. 

For selv om man ikke - som navnet ellers antyder - oplever flerkoneri på egen krop undervejs på de fire timer, turen varer, får man mulighed for at se, høre, og stille spørgsmål til mænd, der er gift med ikke bare en eller to, men adskillige kvinder. Turen går til et af de steder i verden, hvor polygami praktiseres, staten Utah, hvor en udbrydergruppe af mormoner opererer med flerkoneri. 

"Åndelige" koner
Mændene, turisterne møder, har typisk en "legal" kone og et par stykker med betegnelsen "åndelig" for på den måde at sno sig udenom loven om polygami. Derudover indeholder turen et besøg hos Warren Jeffs - lederen af Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints, som i 2007 blev fængslet for at have arrangeret bryllupper mellem voksne mænd og små piger.

Indsigt i en formentlig ukendt livsstil
I spidsen for turen, og opfinderen af denne form for oplevelsesturisme, står Richard Holm, som selv engang har kunnet bryste sig med tre koner i husstanden. Richard Holm understreger dog, at turene ikke har til formål at omvende deltagerne til en polygamisk tilværelse, men at give dem indsigt i en formentlig ukendt livsstil. Som ikke udelukkende er positiv. 

"Man vil også få et indblik i, hvordan ekstrem religiøsitet - sådan som mormonerne praktiserer deres tro - kan føre til et indskrænket og ulykkeligt liv," siger Richard Holm til Reuters. 

Vil du på polygami tur? Find billetter til Arizona her