Piratfisk angriber igen i Brasilien

I november blev 15 badegæster bidt ved en brasiliansk flodstrand - nu er det sket igen på en anden flodstrand i Brasilien.

Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

20 badegæster måtte forleden behandles for bid i arme og ben, da piratfisk gik til angreb på dem ved en brasiliansk flodstrand i det sydøstlige Brasilien, rapporterer tv-kanalen Globo. Flodstranden ligger i Toropi i staten Rio Grande do Sul, og over 1.000 badegæster var på stranden den pågældende dag.

Læs også: 10 retter, du helst vil undgå på rejsen

Livreddere fortalte, at alle blev behandlet for deres bidsår på stedet.

Baggrunden for det pludselige angreb fra piratfiskene kendes ikke, men en teori er, at flodens lave vandstand i den sidste tid har ført til mangel på mad for piratfiskene. Foreløbigt har myndighederne besluttet ikke at lukke stranden, men den overvåges nøje. Der er ikke meldt om nye angreb.

Hvis man bliver angrebet af piratfisk, skal man skynde sig op af vandet, så blodet ikke spreder sig, for lugten af blod vil tiltrække flere piratfisk.

I november sidste år angreb piratfisk badegæster på en populær flodstrand i det vestlige Brasilien. Det skete ved stranden Daveron ved Paraguay-floden, hvor 15 badegæster blev bidt af piratfisk.

En talsmand for byen fastslog dengang, at stranden fortsat vil være åben, for regionen er et vigtigt turistområde og kendt for sin øko-turisme. Samme talsmand manede til besindelse:

"Alle ved, at der er piratfisk i regionen, og har altid været opmærksomme på faren. Det nye er, at piratfiskene er dukket op, hvor de aldrig har været før." Så nu er der sat store skilte op med advarsel til de badende: Risiko for angreb fra piratfisk - fare.

Læs også: Verdens farligste strande