Piratfisk angriber badegæster

Kødædende piratfisk har angrebet mindst 15 badegæster på en populær strand i det vestlige Brasilien.

Foto: Colourbox.com

Aldrig før har man på Daveron-stranden ved Paraguay-floden i Brasilien oplevet at kødædende piratfisk har angrebet mennesker. Men i de sidste to uger er mindst 15 badegæster blevet angrebet af aggressive piratfisk, der optræder i stort antal.

Læs også: 10 steder du kan blive spist af dyr

Stranden nær byen Caceres i det vestlige Brasilien er meget populær, og folk advares nu kraftigt, skriver nyhedsbureauet AP. "Badegæster skal være meget forsigtige, og hvis de bliver bidt, skal de skynde sig op af vandet så blod ikke spreder sig i vandet og tiltrækker flere piratfisk," siger redder Raul Castro de Oliveira til bureauet.

Piratfiskene er dukket op
En talsmand for byen slår fast, at stranden fortsat vil være åben, for regionen er et vigtigt turistområde og kendt for sin øko-turisme. Og samme talsmand maner til besindelse:

"Alle ved, at der er piratfisk i regionen og har altid været opmærksomme på faren. Det nye er, at piratfiskene er dukket op hvor de aldrig har været før."

En lokal fisker siger til AP, at det mest ubehagelige er, at fiskene angriber på ganske lavt vand og meget tæt på bredden. "Jeg kunne aldrig drømme om at hoppe i vandet her," siger han.

Myndighederne har nu sat store skilte op med advarsel til de badende: Risiko for angreb fra piratfisk - fare.