Pigerne rejser uden drengene

En årlig rejse med veninderne – gerne i efteråret – bliver et stadig mere almindeligt indslag i kvindernes feriekalender. Og drengene må blive hjemme.

Der skal shoppes igennem når veninderne tager på storbyferie. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox

Pigerne har en klar plan, når rejsen med veninderne skal planlægges: Det skal være en tre-fire dages tur til en storby, og der skal shoppes igennem.

Læs også: 7 ting til kvinder på storbyferie

"Pigegrupperne er ofte veninder, der har holdt sammen i mange år. Det er kvinder på 30-50 år med familie, børn og en aktiv fritid, men med et behov for et pusterum fra hverdagen i selskab med veninderne," siger direktør Jan Vendelbo fra Spies.

”Temaet er samvær, shopping, gode restauranter – gerne krydret med kulturelle indslag som teater og musicals. Markedet for veninde-rejser er steget med ca. 60-65 pct. de sidste fem år," siger Jan Vendelbo.

I samme periode er der også sket en ændring af hitlisten over de mest populære storbyer. Berlin og New York er stormet til tops - New York hjulpet af en attraktiv dollarkurs. Mens de fleste europæiske storbyer koster ca. 2.000-2.200 kr. for flyrejse og to nætter på hotel, kan New York med tre overnatninger fås fra 4.650 kr.
 
Spies Citys liste over de mest populære ”pige-storbyer” ser således ud:
 
1. London
2. Paris
3. Rom
4. Barcelona
5. New York
6. Prag
7. Berlin
 
Også stadig flere mænd tager på tur med ”drengene”. De er til fodbold og golf – kombineret med kammeratskab, pubber og restauranter. Golfspillerne vælger Mallorca, Gran Canaria, Tenerife og Costa del Sol. De rejser i en uge, lejer en bil og spiller golf på tre-fire baner. London er fortsat nr. 1, når der på dagsordenen står ”fodbold, pub-crawls og restauranter”.
 
Efterårets favoritter hos mændene er hos Spies:
 
1. London
2. Dublin
3. Barcelona
4. New York
5. Lisabon
6. Prag
7. Berlin

Læs også: 4 brugertips til storbyferien