Peter Aalbæk: Tog hjem fra New York efter fire timer

Hver dag indtil juleaften fortæller en kendt dansker om sin bedste og værste rejseoplevelse.

Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ålen, som han også kaldes, er en livsnyder. Derfor elsker han San Sebastian. New York er til gengæld slet ikke ham.

Hvad er din bedste rejseoplevelse?
Jeg må sige at San Sebastian i Nordspanien er en af mine favoritter. Der er en filmfestival, hvor jeg kan sige, at der er så godt som intet at lave. Så kan man fokusere på andre vigtige og væsentlige sager. Såsom at spise. Det er det område med størst koncentration af restauranter med michelinstjerner. De har en madtradition, der overgår alt. De lokale mænd har spiseklubber om fredagen, hvor de går og hygger sig. Det er kun drenge og deres madlavning. Alt samtale og aktivitet er omkring at producere guddommelig mad. Det er det skønneste sted, jeg har været.

Hvad er din værste rejseoplevelse?
Det var New York. Jeg har hørt alle de forkælede filmsnuder fortælle, hvor fantastisk det er, men at sidde der på Manhattan... Jeg var der i fire timer og så tog jeg hjem igen. Prøv engang at lukke en Herfølge-dreng inde i et betonværelse på Manhattan. Jeg tog lige lukt tilbage til Danmark.

Hvor drømmer du om at rejse hen i 2013?
Jeg drømmer om at tage til Tonga Tonga-øerne. Det er stort set det længste væk du kan komme. Det er tæt på Påskeøerne. Jeg har læst, at det er et samfund af lånere. Der er ikke nogen, der ejer ting. Man låner af hinanden. Hvis der står en cykel på gaden, så kan man bare låne den. Hvis "ejeren" bliver ked af det, så låner han en anden. Det er interessant at se sådan et samfund. Om det lige bliver i 2013 ved jeg ikke.

Men så regner vi da med at skulle en tur til Cannes med Lars von Trier og hans "Nymphomaniac". Og mon ikke der bliver plads til en tur til San Sebastian under påskud af en filmeksponering?

Mette Frederiksen: I krig i Afrika