Pensionister er rejsebureauernes bedste kunder

Bare fordi man er pensionist, bliver man ikke nødvendigvis siddende derhjemme - snarere tværtimod. Mange pensionister udnytter nemlig fritiden til at rejse, viser en ny undersøgelse.

Hvis man skal rejse, skal der nogle gange en selfie til - også selv om man er pensionist. Fold sammen
Læs mere
Foto: Best Travel

Ingen forpligtelser, ingen hjemmeboende børn, ingen chef, der tæller feriedage. Sådan er livet som pensionist – for nogle, vel at mærke. Og faktisk hører pensionister til dem, der rejser allermest af alle.

Det fortæller pensionskassen Sampension, der har undersøgt rejsevanerne blandt denne gruppe, og deres tal viser, at 11 pct. har været ude at rejse fem gange eller mere det seneste år. Også hos Best Travel kan man nikke genkendende til den ældre generations rejseaktivitet, da det er en af rejsebureauets største kundegrupper, fortæller salgs- og marketingchef Jens Fonsbøl:

»Vi har mange stamgæster, som på samme tid bestiller flere af vores rejser. De er yderst rejsevante og stiller høje krav om dygtige rejseledere og god komfort. De har oplevet lidt af hvert igennem deres lange rejseliv, og på rejserne bliver der lystigt udvekslet anekdoter,« siger han.