Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Danskernes største udgiftspost på ferien hedder "restaurantbesøg" - hvilket også inkluderer barregningen.
Læs også: London serverer Europas dårligste mad
Faktisk bruges halvdelen af feriebudgettet på mad og drikke. Det viser en undersøgelse, som Spies har lavet blandt 12.717 medlemmer af selskabets rejsepanel.
Undersøgelsen viser også, at 62,3 pct. af feriegæsterne bruger mellem 2.000 kr. og 4.000 kr. pr. person pr. uge på rejsemålet.
Pengene bliver anvendt til følgende:
1) Restaurantbesøg – 55,4 pct.
2) Oplevelser – 27,9 pct.
3) Shopping – 11,3 pct.
4) Indkøb til madlavning – 2,9 pct.
5) Andet – 2,4 pct.
Mellem 2.000 kr. og 4.000 kr.
Spies har tidligere spurgt rejsepanelet, om hvor meget de bruger, når de er på ferie.
I almindelighed fortæller 34,3 pct. – svarende til hver tredje – at de bruger mellem 2.000 kr. og 3.000 kr. pr. uge pr. person, når fly og hotel er betalt.
Andre 27 pct. bruger mere. De svarede, at deres ugentlige forbrug ligger mellem 3.000 kr. og 4.000 kr. pr. uge.
All inclusive sparer penge
Cirka 12 pct. svarede, at de kun bruger mellem 1.000 kr. og 2.000 kr. under ferien.
"En stor del af dem hører til de af vores gæster, der denne sommer har købt såkaldte all-inclusive-rejser, hvor mad og drikkevarer er inkluderet i rejsens pris," siger kommunikationschef i Spies, Torben Andersen.
En lille gruppe på 3,5 pct. af feriefolket bruger omkring 5.000 kr.
Og 3 pct. svarer, at de har et feriebudget på over 7.000 kr. pr. person på en uges charterferie.