Pengene går til mad og drikke

Vi vil spise godt og have noget at drikke til, når vi er på ferie. Hovedparten af de penge vi tager med på ferie går til bordets og glassets glæder.

I almindelighed fortæller 34,3 pct. – svarende til hver tredje – at de bruger mellem 2.000 kr. og 3.000 kr. pr. uge pr. person. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dario Pignatelli

Danskernes største udgiftspost på ferien hedder "restaurantbesøg" - hvilket også inkluderer barregningen.

Læs også: London serverer Europas dårligste mad

Faktisk bruges halvdelen af feriebudgettet på mad og drikke. Det viser en undersøgelse, som Spies har lavet blandt 12.717 medlemmer af selskabets rejsepanel.

Undersøgelsen viser også, at 62,3 pct. af feriegæsterne bruger mellem 2.000 kr. og 4.000 kr. pr. person pr. uge på rejsemålet. 
 
Pengene bliver anvendt til følgende:
 
1)  Restaurantbesøg – 55,4 pct.
2)  Oplevelser – 27,9 pct.
3)  Shopping – 11,3 pct.
4)  Indkøb til madlavning – 2,9 pct.
5)  Andet – 2,4 pct.

Mellem 2.000 kr. og 4.000 kr.

Spies har tidligere spurgt rejsepanelet, om hvor meget de bruger, når de er på ferie.

I almindelighed fortæller 34,3 pct. – svarende til hver tredje – at de bruger mellem 2.000 kr. og 3.000 kr. pr. uge pr. person, når fly og hotel er betalt.

Andre 27 pct. bruger mere. De svarede, at deres ugentlige forbrug ligger mellem 3.000 kr. og 4.000 kr. pr. uge.

All inclusive sparer penge

Cirka 12 pct. svarede, at de kun bruger mellem 1.000 kr. og 2.000 kr. under ferien.

"En stor del af dem hører til de af vores gæster, der denne sommer har købt såkaldte all-inclusive-rejser, hvor mad og drikkevarer er inkluderet i rejsens pris," siger kommunikationschef i Spies, Torben Andersen.
 
En lille gruppe på 3,5 pct. af feriefolket bruger omkring 5.000 kr.

Og 3 pct. svarer, at de har et feriebudget på over 7.000 kr. pr. person på en uges charterferie.