Paven hjælper Israels turisme

Israels trængte turistindustri håber at få et løft med det pavelige besøg i maj, hvor man også forventer besøg af 40.000 pilgrimme.

Foto: Giuseppe Giglia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pave Benedict XVIs besøg i Israel i maj forventes at kaste en indtægt svarende til 50 millioner dollars af sig til den hårdt trængte israelske turistindustri. Det anslår Paul Milwizki, der er direktør for Regency Hotel i Jerusalem. Han tilføjede, at man forventer mindst 40.000 pilgrimme i samme anledning. Pilgrimme betegner turister, der primært kommer for at besøge de hellige steder fra Bibelen.

Se også: Ikke bange for Mellemøsten
 
Ifølge Milwizki er alle byens 6.700 hotelværelser booket i ugen fra den 8. til den 15. maj i anledning af det pavelige besøg. Tilsvarende er der ved at være fyldt godt op på hotellerne i Jerusalems udkant, hotellerne ved Det Døde Hav og i Nazareth, Tiberias og Tel Aviv.

"Hvis det lykkes Israel at løfte dette besøg af repræsentanter fra verdens én milliard katolikker, kan det betyde en øgning på flere hundredtusind i antallet af pilgrimsturister til Israel i anden halvdel af dette år," siger Avi Ela, direktør for hotelkæden Caesar Premier.

I det hele taget gør Israel i år en ekstra indsats for at få pilgrimsturismen tilbage på sporet igen. Det israelske turistministerium oplyser, at at to-tredjedele af alle turister til Israel i 2008 var kristne og heraf var en million pilgrimme.