Passager skød sig ud af fly

Drengedrømmen endte brat, da "nødbremsen" ved en fejltagelse blev aktiveret, og sædet med passageren blev skudt ud af flyet.

Flyet, Pilatus PC-7 Mk II (ikke på billedet), har en nødfunktion, der tillader passageren at "skyde" sig ud af flyet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var ikke mange minutter af drengedrømmen om at flyve jetjager, der blev opfyldt.

Læs også: Kæmpe-edderkop grounder passagerfly

Til gengæld fik turen en afslutning, som den sydafrikanske jet-passager end ikke i sin vildeste fantasi havde forestillet sig.

Beretningen om den utrolige historie, som fandt sted her i efteråret, har siden gået verden rundt.

Den erfarne pilot fra South Africa's Silver Falcons opvisningshold lettede, som han plejede med en "turist" på "bagsædet" fra Langebaanweg Airfield lidt nord for Cape Town.

Men denne gang blev passageren tilsyneladende efter en "akrobatisk manøvre" så konfus, at han fik lænet sig frem og grebet fat i det gule og sorte nødhåndtag mellem sine ben.

100 meter ud af flyet
Effekten var prompte. Flysædet med passageren blev af to små påmonterede raketter skudt 100 meter ud af flyet, hvorefter en faldskærm automatisk blev udløst.

Den uheldige passager dalende derefter mod jorden, hvor han landede uden at komme til skade, og fra lufthavnen blev en helikopter sendt ud for at hente ham.