Pas på: Verdens farligste fugl er vred

Cyklonen Yasi, der ramte Australien med store ødelæggelser til følge, har ødelagt levestederne for verdens farligste fugl, der nu er på jagt efter føde.

Cassowary-fuglen er meget agressiv, og nu er den tvunget ud fra sine naturlige levesteder i skovene i jagten på føde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Travis Simon/Flickr.com

Fuglen er en cassowary, den kan blive omkring de to meter høj, den vejer 75 kilo, den kan ikke flyve, men den har skarpe kløer, som den ikke har det mindste imod at bruge mod mennesker.

Læs også: Ti oplevelser i tropiske Australien

For den er meget agressiv, og nu er den tvunget ud fra sine naturlige levesteder i skovene i jagten på føde - blandt andet kan man risikere at møde kræet på stranden ved Mission Beach, et populært turiststed i Queensland.

Og nu advarer de lokale myndigheder altså turister og beboere mod den farlige fugl, der formentlig noget forvirret er på jagt efter frugt. Man skal ikke nærme sig fuglen og man skal ikke forsøge at fodre den - det sørger myndighederne for.

Man frygter det vil tage op til halvandet år, før regnskoven ligner sig selv igen, og i den tid vil man sørge for mad-depoter til fuglene, som der kun er omkring 1.000 eksemplarer tilbage af. Foder-stederne placeres væk fra mennesker

Flå et menneske op
Selvom Guinness rekord-bog kalder cassowaryen for "den farligste fugl i verden", fordi den med et enkelt spark så let som ingenting kan flå et menneske op, så er der normalt ikke grund til at frygte fuglen. Men netop nu, hvor fuglene er forvirrede over deres tabte land, er der altså grund til forsigtighed.

At man ikke skal drille dem, måtte en australsk teenager betale den højeste pris for. Han forsøgte at tæve en fugl og døde efter et enkelt spark, der brækkede hans nakke.

Mission Beach ligger tæt på Great Barrier Reef og regnskoven Wet Tropics og er et meget populært turistområde.