Pas på du ikke bliver smugler

Tolderne i Københavns lufthavn har søsat en ugelang kampagne, der skal lære dig ikke at tage ulovlige ting med hjem fra rejsen - uden at vide det

Indtil 26. marts er de gavmilde toldere en del af en ny oplysningskampagne, der sætter fokus på reglerne for indførsel af bl.a. lægemidler, kopivarer, dyr og våben. SE BILLEDERNE: 8 områder, hvor man skal være særlig opmærksom Fold sammen
Læs mere
Foto: Rejseliv

Skal du ud at rejse uden for EU den næste uges tid, så møder du måske tolderne fra Københavns lufthavn i afgangshallen eller ved gaten. Og de er venlig stemt, for de deler badebolde, bolsjer og kuglepenne ud.

Læs også: Her er 4 områder, hvor man skal være særlig opmærksom

Indtil 26. marts er de gavmilde toldere en del af en ny oplysningskampagne, der sætter fokus på reglerne for indførsel af bl.a. lægemidler, kopivarer, dyr og våben.

Det er rejsende til destinationer uden for EU, der sigtes på med kampagnen. De rejsende kan f.eks. få at vide hvor mange penge man må have med, hvilke lægemidler man skal undgå at tage med hjem og hvilke varer man skal undgå at købe på eksotiske markeder.

"Mange tror fejlagtigt, at alt hvad der sælges på turiststederne kan tages med hjem til Danmark, men sådan er det desværre ikke altid. Derfor er det vigtigt, at man selv sætter sig ind i reglerne, hvilket er nemt i disse tider, hvor de fleste har adgang til internettet - også på feriestedet. Reglerne står nemlig på skat.dk," siger Gitte Plambek, leder af smuglerikontrollen SKAT København.

Stor kampagne
Ikke blot tolderne, men også infofilm, plakater og foldere vil huske de rejsende på, at de skal tjekke reglerne.

"På den måde kan vi alle være med til at passe på vores samfund, og det vil vi rigtigt gerne i dialog med de rejsende om. Vi håber, at vi med kampagnen kan få de rejsende til at sætte sig ind i reglerne, så de ikke - uden at vide det - kommer hjem med noget ulovligt. Det er så ærgerligt at have købt en stor, flot konkylie eller en lækker taske, som man så må efterlade i lufthavnen, fordi den er ulovlig", siger Gitte Plambek.

Næste: Regler for afgiftspligtige varer + penge + fødevarer + kopivarer