Paris topper når vi rejser på egen hånd

300.000 individuelt rejsende hos FDM travel har Paris som topscorer skarpt fulgt af New York på storbyferien

Foto: Flickr.com/VilleHoo

ParisNew York og Berlin røg til tops, når det gælder storbyferie hos FDM travel. Det viser en opgørelse over de 300.000 danskere, som bureauet sendte på individuel ferie sidste år.

Læs også: Guide til 5 sydende storbyer

Paris ligger nummer et over de klassiske storbyer lige foran New York, Berlin og London. Det skyldes, at Paris er oplagt til klassisk storbyferie, ligesom mange børnefamilier tager til Paris for at besøge Disneyland.

Ser man på top 20 over de mest besøgte storbyer, er det også værd at bemærke, at Barcelona som den eneste ikke-hovedstad kommer op før selve hovedstaden og placerer sig i top fem. Det skyldes ikke mindst vejret, byens charme med både strand, storby og kultur og de gode flyforbindelser”, siger udviklings- og salgschef i FDM travel Line Danvad.

På listen over de ti mest besøgte oversøiske rejsemål ligger USA/Canada på førstepladsen, godt hjulpet af New York, Californien og Florida som er danskernes favoritter i USA.

”Det er billigt at komme til USA, dollarkursen er lav, og så kan de fleste danskere tale engelsk. Samtidig er det oplevelsernes land, da man kan vælge kun at besøge en stat eller gå på opdagelse i flere. Det gør Nordamerika til et populært rejsemål til både kortere og længere ferier. Det betyder også, at især USA besøges langt hyppigere end mange andre oversøiske destinationer”, siger Line Danvad.

Målt på antal rejsende indtager Thailand og Kina de næste pladser tæt efterfulgt af drømmerejsemål som Afrika - især Sydafrika -, Australien og Sydamerika.

Læs også: Rejsetrend: Vi vil selv og det skal være unikt