Paris til kamp mod østfuskere

Nu er myndighederne i Paris blevet godt og grundigt trætte af de mange kriminelle fra østeuropa, der bestjæler og platter byens mange millioner turister.

Foto: Fred Dufour
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udover at det er til gene for turisterne – og så sandelig også de lokale franskmænd, det går ud over – så skader det også  Paris’ omdømme som en by, hvor man ellers kan føle sig sikker på stort set alle tider af døgnet.

Se også: Danske hotelgæster stjæler mindst

Derfor udstationeres der nu flere hundrede bevæbnede politibetjente ved den franske hovedstads største turistattraktioner, skriver rejsebrancheportalen  Take Off.

De mange politibetjente skal bekæmpe det stigende antal aggressive tiggere og lommetyve, som navnlig kommer fra Bulgarien og Rumænien.

Alene ved kunstmuseet Louvre er der nu 20 uniformerede betjente  ved indgangen samt i udstillingshallerne, hvor der desuden er civilklædt politi. 

Angreb Louvres personale
Det skyldes blandt andet, at personalet på Louvre forleden gik i strejke i protest mod, at de blev angrebet af tyvene, der også stjæler fra de besøgende. 

Der er ligeledes politi omkring andre turistattraktioner som Notre Dame, Sacre-Cœur, Eiffeltårnet, Pompidou Center og Versailles-slottet udenfor selve Paris.

Mange af tyvene er unge romaer, herunder børn. De kommer typisk hen til en formodet turist og spørger, om man taler engelsk, hvorefter de omringer offeret og prøver at stjæle penge og værdigenstande. 

Rejseliv.dks skribent har dog også selv set, at turister bliver lokket til at lade sig tegne, og når de så ikke vil betale, fordi »tegningen« er ubehjælpsom, så farer en flok fuskere til og presser turisten til at betale en absurd høj pris.