Påskeoplevelser i dyreparkerne

Guide til arrangementer og oplevelser i de danske dyreparker i påskedagene.

Zoo i København har tema om æg i påsken, og i Børnezoo er der nyudklækkede kyllinger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix

Aalborg Zoo

Her markeres påsken med åbning af et helt nyt familieområde med naturlegeplads, et grillområde og en ny amfi-scene, hvor både Sigurd Barett og Zoos egen Safari Simon optræder. Sidste års dinosaur-udstilling var så stor en succes, at haven har besluttet at »The Return of the Dinosaurs« skal vende tilbage i år. Udstillingen åbner skærtorsdag, og man kan se den helt frem til 19. oktober.
Hvor: Mølleparkvej 63 i Aalborg
Åbent i påsken: Kl. 10-18
Info: aalborgzoo.dk

Skandinavisk Dyrepark Djursland
Nogle hører hyl, andre mener at have set dem. Er vilde ulve tilbage i den danske natur? I hvert fald kan man med sikkerhed se ulve i dyreparkens 1,5 hektar store Ulvepark, og her er ulvene ikke tamme, men vant til mennesker, som fra den lange gangbro, der snor sig gennem landskabet, kan følge deres liv på tæt hold. På samme måde kan man opleve både de syv isbjørne og de ni brune bjørne.

Hvor: Nødagervej 67b i Nødager
Åbent i påsken: Kl. 10-17
Info: skandinaviskdyrepark.dk


Skandinavisk Dyrepark. Isbjørnen Ilka har fået unger. Fold sammen
Læs mere
Foto: MJMSOLO.

Ree park Safari
Tag med til dyrefodringer, kom tæt på næsehorn og giraffer på en Land Rover Safari og prøv en ridetur på en kamel. Dyreparken fortæller, at dyreungerne står i kø: bjørne, løver, geparder, kameler og gibbonaber har fået unger, som man kan kan se på tætteste hold, når parken åbner til påske.
Hvor: Snubbe Søvej 15 i Ebeltoft
Åbent i påsken: Kl. 10-17
Info: reepark.dk

Givskud Zoo alias Zootopia 
Først hed den Løveparken, så Givskud Zoo, og nu skifter dyreparken navn til Zootopia. Navnet er dannet af zoo- og -topia, ord af græsk oprindelse, som betyder henholdsvis »dyr« og »sted« – altså dyrenes sted. »Præcis med dét koncept og dét idegrundlag vil vi have, at Givskud Zoo og dermed Zootopia udvikler sig,« siger parkens direktør, Richard Østerballe. Uagtet navnet er dyrene, løverne og alle de andre på savannen, klar til den nye sæson. Og påsken fejres med æg – ægzootiske æg forstås. Gæsterne kan høre om livet i æggene, se verdens største æg fra den nu uddøde elefantfugl, som levede på Madagaskar for 300 år siden, og æg fra verdens største nulevende fugl, som også lever i Givskud, strudsen.
Hvor: Løveparkvej 3 i Give
Åbent i påsken: Kl. 10-17
Info: givskudzoo.dk

Odense Zoo
Se en giraf i øjnene. Hver formiddag og eftermiddag kan man, mod ekstrabetaling, komme helt tæt på og fodre de langhalsede elegante dyr. Man kan også købe adgang til Zoo før eller efter åbningstid og opleve stilheden i haven og komme med bag kulisserne, hvor der tilberedes foder. Der er besøg i løvestalden, og man kan være med, når dyrene fodres.
Hvor: Sdr. Boulevard 306 i Odense
Åbent i påsken: Kl. 10-18
Info: odensezoo.dk

Foto: Randers Regnskov PR.

Randers Regnskov
Der har været babyboom under kuplerne. Før påske blev der i Regnskoven født hele ni unger. Springtamariner og de drillesyge colobusaber har hver fået en enkelt unge, mens næsebjørnen har fået et kuld på 7 unger, måske endda flere. Bjørnemor er nemlig en ilter dame, som ikke er meget for at lade dyrepasserne se de små. Anderledes social er colobusaberne, hvor den lille nyfødtes søskende nærmest kommer op at skændes om at få lov til at holde deres lillesøster eller -bror. I påsken åbner også Danmarksparken, udendørsområdet med de danske bondegårdsdyr og naturlegeplads.
Hvor:
Tørvebryggen 11 i Randers
Åbent i påsken: Kl. 10-17
Info: regnskoven.dk

Zoo København
Her er i påsken tema om æg, hvor man kan finde ud af, hvem der lægger verdens største æg, om slangen ruger på sine æg, og hvor meget en kolibris æg vejer. Der er desuden lavet en æg-rute rundt i haven, hvor man kan finde alverdens påskeæg. I Børnezoo er påskekyllingerne klækket, og man kan holde de dunbløde gule kyllinger. I Zoolab kan man støbe sit eget kolibriæg og lære at klippe zoo-gækkebreve. Og læg vejen forbi løverne, hvor Zoos nye 130 kilo tunge hanløve har indtaget sit anlæg.
Hvor: Roskildevej 32, Frederiksberg, København.
Åbent i Påsken: Kl. 10-18
Info: zoo.dk

Knuthenborg Safaripark har ikke åbent i påsken. Åbner 26. april