Påske i Paris

Der er ingen by, der slår den franske hovedstad, når det er forår. Paris er igen i år øverst på bookinglisten for påskeferier.

Foto: Iris
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Generelt er danskerne mere anglo- end frankofile. 

Guide: 5 designer-oplevelser i Paris

I hvert fald har London i årevis været den storby, som flest holder storbyferie i. Men ikke i påsken, for når det er forår, er det Paris, der hitter.

Online rejsebureauet Expedia's top-ti lister, der er baseret på faktiske bookinger af påskerejser, viser, at Paris igen i år er en sikker nummer et.

Årets overraskelse er Berlin, som er næstmest populær i den kommende påske. Den tyske hovedstad, som bare var nummer syv på listen sidste år, har skubbet henholdsvis Rom, New York, London og Barcelona et trin ned af listen og i samme rækkefølge begge år i øvrigt. 

Berlins spring opad passer godt med den nuværende finansielle situation, mener Expedias nordiske direktør, Charlotte Gofstad.

Meget for pengene i Berlin
"Det er let at komme til byen, og prisniveauet er en anelse billigere dér end andre steder. Og så passer foråret i Berlin godt sammen med byens store udbud af kunst, design, arkitektur og musik," siger hun.

Det er stadig de europæiske storbyer, der dominerer Expedias liste, hvor der er sket store udskiftninger på de sidste pladser i forhold til sidste år.

Bortset fra højdespringeren, Berlin, er den nederste halvddel af top-ti 2011-listen forsvundet: Prag, Wien, Amsterdam og Budapest.

Ind på de sidste fire pladser på 2012-listen er kommet: Lissabon, Hamborg, Milano og endnu en oversøisk storby, Tokyo i Japan.

Læs også: 10 hemmeligheder i Paris