På mandag: Rom t/r 400 kr.

Tag til Rom på mandag for 400 kr. med Star Tour og spis frokosten i byen - og se en lille perlerække af verdens seværdigheder.

Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Star Tour har et rigtig godt tilbud til dem, der kan tage en fridag på mandag den 31. maj.

Se også: Rejs for under 1.000 kr. til 10 europæiske storbyer

"Tag på éndagstur til Rom for 398 kr t/r," lyder tilbuddet fra Star Tour. Tilbuddet gælder 100 pladser på Star Tours fly, der flyver København-Rom ud og hjem samme dag, så man når at have en god dag i den evige stad:

"Med godt otte timer til rådighed i Rom, kan man både nå de vigtigste seværdigheder, shopping, en god frokost, at mærke byens særlige stemning og slutte af med en ordentlig kaffe på Piazza Navona inden turen igen går mod Danmark - og til den pris kan end ikke lavprisselskaberne være med," siger Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

Guide til en dag i Rom
Forslag til dagsprogram (husk snuppe et kort over det centrale Rom i lufthavnen, hvis du ikke kan finde rundt selv):

Taxi fra lufthavnen ind til Rom (hvis man vælger tog, tager det noget længere tid, da der  ofte er ventetid forbundet med turen) - og husk at tage de taxier, der holder uden for lufthavnen - hop ikke på den dyre limousine-service, der tilbydes inde i lufthavnen.

Bed om at køre omkring Colosseum (så har vi set den) og blive sat af på Peterspladsen, og kik indenfor i Peterskirken.

Gå fra Peterspladsen over broen over Tiberen til Piazza Navona - Roms dagligstue. Få en Negroni eller en anden drink, men gem appetitten lidt endnu, og nyd en række af verdens smukkeste fontæner.

Gå videre ud over vejen til Pantheon - verdens ældste kirkebygning - den mægtige kuppelkirke er oprindelig romersk tempel opført af kejser Augustus svigersøn Agrippa.

Når du går ud af Pantheon så gå ned ad sidegaden, der ligger brat til højre. På sidegadens venstre side, er der gode restauranter til en romersk frokost. Så kan vi lidt igen.

Gå hen til Trevi-fontænen - Roms prægtigste fontæne. Et mægtigt vandteater fra barokken, der også er det yngste.

Gå videre op mod Den Spanske Trappe og stik evt. ned ad Via del Corso - den eksklusive shoppinggade med butikker fra alle de kendte modehuse.

Stop op ved Den spanske Trappe, og sæt dig og spis en lækker italiensk is i solen. Når du sidder midt på trappen har du, uanset i hvilken retning du kikker, en fuldstændig unik udsigt i verdensklasse.

Afgang med taxa til lufthavnen når isen er spist - senest kl. 18 (med tog dog tidligere).

Andre frokoststeder:
Terrassen foran Il Chianti (Via del Lavatore 81/82a; 678 7550; www.vineriailchianti.com), en toscansk restaurant i nærheden af Trevi-fontænen - med dejlig hjemmelavet mad i et område med alt for mange tarvelige pizza- og pasta-steder. Eller La Pollarola, Piazza della Pollarola 24-25, lige bag Campo dei Fiori.

Undgå
Alle restauranter der har et skilt ude foran med et foto af spaghettien og de andre retter samt oversættelser til engelsk, tysk, hollandsk og svensk.
 
Souvenirs
Stykker af vacuum-pakket prosciutto (lufttørret skinke), Parmesan og bresaolo (tørret oksekød) er lette at pakke i kufferten og tage med hjem. 
 
Shopping
Når det gælder smukke tasker, mapper og tegnebøger er Bottega del Sellaio, Via Banco Santo Spirito (6880 3100; www.bottegadelsellaio.com) i særklasse.

Se også: Romantisk roadtrip i Toscana