På eventyr i det Indiske Ocean

Det er lækre strande og fede hoteller, man først tænker på, når Mauritius bliver nævnt. Men der er mere end det. Der er knejsende bjerge, flokke af kronvildt og svimlende vandfald i regnskoven.

En del af vores base på den uspolerede sydkyst: Heritage Le Telfair, femstjernet luksus opført i kolonistil. Fold sammen
Læs mere
Foto: Leif Poulsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jeg slukker motoren på min »quad-bike«, en slags firehjulet, terrængående motorcykel. Det samme gør de andre, og her bliver stille, mens jeg diskret nusser min brandvarme læg, der er placeret lige uden for afskærmningen til motoren.

Næste: Fem fede oplevelser på Mauritius

Vi startede for en halv times tid siden, næsten nede ved det azurblå hav og er kørt langs uendelige sukkerrørsmarker, over sletter, gennem vandløb, over bløde bjerge. Med grønt i øjnene, for her er ikke andet end sukkerrør, og når de hører op, erstattes de af græs og træer.

Undervejs på de smalle stier med den røde jord har vi passeret  flokke af kronvildt, der fredeligt æder og kigger på os. Efterhånden som vi kommer højere op, kan vi se ned over til havet. Her mod syd på Mauritius – den vilde del af øen – er der meget forskelligt fra nord, vest og øst. Her hersker naturen stadig.

Vi står af motorcyklerne og følger efter guiden ind i en bid oprindelig skov. Undervejs viser han os træet med de grønne blade, der lindrer myggestik. Gnid forsigtigt på bladet med en negl, og sæt det på et myggestik – og vupti, er smerten væk. Vi går videre ind i skoven med grønne blade klistret på overalt.

Det er lidt mærkeligt at gå rundt inde i denne skov, der huser træer med tusinder af års historie, mens folk bader og nyder livet en times tid herfra. Vi når frem til det kølende vandfald, og ved siden af det knejser drageblodstræet. Guiden kradser med en negl, og straks pibler blodrød saft frem.

Vi kører videre og stopper ved en hytte i bjergene. Det er en jagthytte og indenfor hænger jagttrofæer i massevis. Vi befinder os på den private ejendom, Bel Ombre, der tidligere rummede uendelige sukkerrørsmarker. Dem er der stadig masser af, for sukkerrørene er taknemmelige, de kan gro overalt. Det kniber efterhånden med at finde afsætning for sukker, så produktionen lægges stille og roligt om til rom, som har en fin og let smag.

Vi er 400 meter oppe og har en fabelagtig udsigt over det sydlige Mauritius. Ude bag koralrevene går Det Indiske Ocean over i mørkeblåt, og næste landfaste sted er Antarktis, underligt at tænke på. Bag os fortsætter nationalparken Black River Gorges National Park op i højderne og lyser i grønne farver.

Så går det nedad igen, og vi nærmer os sydkysten, hvor de to luksushoteller, Heritage Awali Golf & Spa Resort og Heritage Le Telfair Golf & Spa Resort, ligger. Det er vores base, og hvilken base.

Sydkysten har kun få strande, mange steder går klipperne helt ned til vandet, men netop her er hotellerne opført direkte på en gylden strand. Langt ude tordner bølgerne med revet, men inde i lagunens turkise vand er her helt stille, og det lunkne vand klukker let om fødderne.

Begge hoteller ligger i det private Bel Ombre-område, og der er ikke meget til at forstyrre gæsterne, for der er ingenting omkring hotellerne ud over natur – og en 18-hullers golfbane i mesterskabsklasse, forstås. Gratis for gæsterne.

Det er det her, det handler om på Mauritius. Tilbagelænet afslapning i diskret luksus. Og i en natur, der tager pippet fra dig.

Awali-resortet er bygget i en rustik afrikansk stil med stråtag og holdt i mørke, afrikanske farver. Heritage Le Telfair er derimod opført i gammel kolonistil, med kridhvidt træværk, og man venter hvert øjeblik at møde en hollandsk kaptajn rundt om hjørnet.

Begge steder er der kræset for detaljerne, f.eks. er der fritstående badekar midt i badeværelserne, eller man kan vælge mellem den indendørs bruser med bruserhoved så stort som et toiletsæde – eller man kan nuppe den udendørs, hvis man foretrækker frisk luft under badet.

Og begge hoteller har meget store spa-afdelinger. Det er en del af filosofien bag hotellerne, at kroppen skal have mulighed for at bringes i balance under opholdet. Det er Seven Colours Spa og Six Senses, der har ansvaret  for spa-afdelingerne.

På de mere kendte steder på Mauritius, mod nord ved de mange resorts i Grand Baie, mod vest ved Flic en Flac og mod øst med de vildt dyre ressorts, er der ikke så meget andet at lave end at nyde livet i strandkanten. Det er der her mod syd, og kombinationen af vand, superhoteller og frodig natur er rigtig fed.

Næste: Fem fede oplevelser på Mauritius