Overfaldsalarmer til gæster på hotel i Oslo

Den sidste tids mange voldtægter i den norske hovedstad har fået hotellet Radisson Blu Scandinavia til at udstyre personale med alarmer - og gæster kan låne en overfaldsalarm.

Hotellet tilbyder ikke aktivt alarmerne til alle gæster, men har altså indkøbt et stort antal alarmer, som skal øge sikkerheden. Fold sammen
Læs mere
Foto: www.radissonblu.no

Det er ikke fordi Radisson Blu ligger et udsat sted i Oslo, hotellet ligger på Holbergs Plads, men den sidste tids voldtægter i Oslos gader har fået hotellets sikkerhedsafdeling til at reagere.

Læs også: Hoteller byder hunden velkommen

Radisson Blu vil i samarbejde med et sikkerhedsfirma holde selvforsvarskurser specielt for kvindelige ansatte, og i første omgang udstyres de ansatte med overfaldsalarmer som ligner et lille nøglebundt, og som laver en infernalsk larm, når de aktiveres. Og hvis gæster ønsker en alarm, kan den lånes i receptionen.

"Området som hotellet ligger i på Holbergs Plads er ikke specielt farligt eller udsat, og vi har ikke haft alvorlige voldsepisoder, men vore gæster og ansatte skal ikke være helt ubeskyttede, hvis de kommer i ubehagelige situationer," siger hotellets sikkerhedschef Anita Knudsen.

"Det er desværre ikke Kardemomme By vi lever i længere, og vi føler det er naturligt at inkludere gæsterne i sikkerhedsarbejde som dette," siger Anita Knudsen og understreger, at det ikke er meningen at skræmme gæsterne, men at hotellet har fået en del spørgsmål om sikkerheden i den sidste tid.

"Flere har spurgt om vi sælger peberspray - det gør vi ikke, men det er da altid noget, at vi kan tilbyde overfaldsalarmer," siger sikkerhedschefen.

Hotellet tilbyder ikke aktivt alarmerne til alle gæster, men har altså indkøbt et stort antal alarmer, som skal øge sikkerheden.

Sikkerhed i New York

Tidligere i år besluttede flere New York-hoteller, at hotellernes rengøringspersonale ikke mere skulle risikere at blive udsat for seksuel chikane og overgreb.

Hotellet The Pierre Hotel besluttede i juni at indføre overfaldsalarmer, der ligner dem, som bruges af ældre og syge. Også hotellet The The Sofitel New York er på vej med samme type alarmer.

En repræsentant for hotel-sammenslutningen i New York sagde dengang til The Wall Street Journal: "Lad alle gæster vide, at når de bor i et hotelværelse er rengøringspersonalet udstyret med en alarm, der kan sættes i gang øjeblikkeligt, hvis gæsten opfører sig upassende."

Der arbejdes for, at voldsalarmer skal være obligatoriske på New York-hoteller.