Oscar-film som rejsemagneter

Den gyldne statuette baner vej for mere end filmen - Turisterne følger i kølvandet for selv at være "on locations".

Slumdog Millionaire, som for nylig fik otte Oscars, flyttede verdens opmærksomhed fra den pompøse "Gateway of India" triumfbue til slumområdet, Dhavari. Fold sammen
Læs mere
Foto: SF Film.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvad skal der til, for at et sted bliver til turistdestination? - Smuk natur, historisk betydning, god mad - og så naturligvis en Oscar statuette.

Sådan har det i hvert fald været i mange tilfælde. Når først Hollywood har givet en film det gyldne stempel, står alverdens turister klar til selv at opleve virkeligheden bag. Og de lokale turistfolk har luret lunten. De er straks klar med guidede rundture "on location".

Her er ti steder, samlet af Hotel & Resort Insider, der er blevet turist-destinationer - eller måske endnu mere besøgte turistdestinationer - efter Oscar-belønnede film.

Mumbai - Indien - "Slumdog Millionaire"
Byen, der har glamourøse levn fra kolonitiden er også landets finansielle hovedstad. Men filmen, som for nylig fik otte Oscars, flyttede verdens opmærksomhed fra den pompøse "Gateway of India" triumfbue til slumområdet, Dhavari - hvor der naturligvis allerede er etableret en organiseret turisme.
Info: www.maharashtratourism.gov.in

Kyoto - Japan - "Memoirs of a Geisha"
Byen var allerede berømt som landets kulturelle centrum og for at være hovedstad og residensby for kejserne fra 1794 til 1868. Og byen er også turistcentrum. Men efter filmen, der fik tre Oscar,  og som ramme for geishaens liv bragte forrygende billeder fra byen og omgivelserne,  er Kyoto blevet et endnu mere populært rejsemål.
Info: www.kyoto.travel

Næste: Se hvor turisterne går i filmens blodspor