Oplevelser du bør rejse efter i april

Rejseliv.dk har undersøgt hvad man særligt kan opleve i april måned Verden over. Se her et udpluk af de oplevelser, der er værd at rejse efter.

Cirque du Soleil er verdensberømte for deres unikke akrobatiske optrædender og har siden sin begyndelse i 1984 begejstret over 50 millioner tilskuere. Fold sammen
Læs mere
Foto: AFP Photo/Adrian Dennis

April byder på en masse spændende arrangementer og seværdigheder rundt omkring i Verden. Alt lige fra Marathon i Rotterdam og Cirque du Soleil i Valencia til Metallica koncert i Oslo. Rejseliv.dk guider dig rundt til de forskellige.

3. april - Bollewick
Midt i det smukke søområde »Mecklenburgische Seenplatte« mellem Rostock og Berlin ligger Tysklands største kampestens-lade. Den er rammen om et stort påskemarked, hvor over 100 kunstnere, håndværkere og kunsthåndværkere lokker med påskepyntede boder og arbejdende værksteder. Der er desuden et større underholdningsprogram i de to dage, markedet varer. »Die Scheune« har åbent fra 10 til 18.
www.die-scheune.m-vp.de

4. april - Brügge
Det er 94. gang, det klassiske belgiske cykelløb »Flandern Rundt« skydes i gang. Den 262 km lange rute ender i Ninove.
www.rvv.be

8. april - Carmariñas
Den lille, søvnige galiciske by på den dramatiske spanske »Costa de Morte«-kyst står på den anden ende i påsken. Da er der festival for det traditionelle håndværk: knipling. Kniple-eksperter og -interesserede kommer fra hele verden for at beundre og eventuelt købe de udstillede arbejder eller deltage i kniple-konkurrencer.
www.turgalicia.es

10. april - Berlin

Byens teatre og operaer åbner dørene mellem kl. 19 og 01. Med én billet til 15 euro kan man  besøge op til 60 teatre og få smagsprøver på repertoiret og et kig bag kulisserne.
www.kulturprojekte-berlin.de

10. april - Torino

Sidst man kunne se Kristi ligklæde var i forbindelse med jubilæumsåret for ti år siden. Nu kan man igen se linnedklædet, som siges at have dækket Kristi krop efter korsfæstelsen. Frem til 23. maj vises det i byens katedral, hvor man venter mange besøgende, blandt andre Pave Benedict XVI, som lægger vejen forbi Torino søndag 2. maj. Billetter kan forudbestilles på hjemmesiden.
www.sindone.org

11. april - Rotterdam
Tre gange er der sat verdensrekord på »Fortis Marathon Rotterdam«, som i år fejrer 30 års jubilæum. Sidst i 2009, hvor de to kenyanske løbere Duncan Kibet og James Kwambai efter et spændende opløb begge blev kåret som vindere, og begge i tiden 2:04:27 – verdens hurtigste tid sidste år. I år ventes deltagere fra mere end 28 lande.
www.fortismarathonrotterdam.nl

13. april - Oslo
Verdens største metalband, Metallica, er nået til den norske hovedstad på deres »World Magnetic Tour«. Der er koncert tirsdag og onsdag i Telenor Arena
www.telenorarena.no

14. april - Valencia
I fem dage er der cirkus i den spanske by, og det er ikke hvilket som helst cirkus. »Cirque du Soleil« giver seks akrobatiske forestillinger krydret med blandt andet gynger, cykler og jonglering.
www.cirquedusoleil.com

14. april - Paris

Den imponerende interaktive udstilling på Muséum National d’Histoire Naturelle fører de besøgende 75 millioner år tilbage i tiden, til dengang dinosaurer og andre forhistoriske dyr herskede. Udstillingen, som viser både flora og fauna samt menneskets udvikling, kan ses frem til 14. februar 2011.
www.mnhn.fr

16. april - Glasgow
Det er fjerde gang, der er »International Festival of Visual Art«, hvor flere end et halvt hundrede kunstnere viser skulpturer, tegninger, film, video, lydværker, performance og musik i gallerier, museer, på gader og stræder over hele byen. De fleste kunstnere er fra Glasgow. F.eks. Douglas Gordon, der åbner festivalen med »24 Hour Psycho«, en ny video-installation, Davis Shrigley, udstiller skulpturer, punk-kunstner og radikal feminist Linder viser montagebilleder, og Fiona Tamviser sin filminstallation »Tomorrow«. Festivalen varer til 3. maj.
www.glasgowinternational.org

18. april - Zürich
Tredje weekend i april fejres Sechseläuten – en forårsfestival over flere dage fyldt med gamle traditioner. Søndag er der f.eks. børneparade, og mandag brændes »Blöög«-figuren som symbol på, at nu er vinteren forbi.
www.sechselaeuten.ch

23. april - Stockholm
Hyldestforestillingen til den britiske rock-gruppe Queen er tilbage på Rival i den svenske hovedstad. Fans fra hele verden har lovprist forestillingen. Fire sange er lagt på YouTube. og selveste Brian May har på sin hjemmeside rost de medvirkende med opsætningen. Gruppens klassiske album fra 1975, »A Night At The Opera«, opføres i sin helhed i første akt. »Queen« er på plakaten til 8. maj.
www.nightofqueen.se

24. april - Stratford

William Shakespeare ville have fyldt 446 år, og selv om det ikke er en rund fødselsdag, lader man ikke den chance gå fra sig i Stratford-upon-Avon – den berømte forfatters fødeby, hvor teaterselskabet Royal Shakespeare Company har adresse. Byen er fuld af musik og underholdning, optog og aktiviteter for hele familien. Blandt andet kan man forskellige steder i byen forsøge sig som skuespiller og opføre den berømte  balkonscene fra Romeo og Julie. Maskerne, som de to unge bærer i stykket, kan downloades – og kan man ikke selv være i Stradford, kan man optage scenen og oploade den på YouTube.
www.rsc.org.uk/birthday

30. april - Amsterdam

»Koninginnedag« – dronningemoderens fødselsdag – er hvert år anledning til fest over hele landet. Men især i Amsterdam, hvor der kommer 740.000 mennesker rejsende til byen for at være med i de mange udendørs arrangementer fra loppemarkeder til gay-parties og rockkoncerter. Festlighederne begynder allerede aftenen før fødselsdagen, på Koninginnenacht.
www.amsterdam.info