Oplev Titanic på 3.800 meters dybde

Det koster dig 310.000 kr., men så du får du også et dyk til havets bund og kan opleve Titanic fra super-ubåd.

Foto: LILO/SIPA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du vil være blandt de få mennesker, der har set Titanic på Atlanterhavets bund i virkeligheden, så kan det sagtens lade sig gøre. Du går om bord i en mini-ubåd, der er bygget til at klare det enorme tryk helt ned til 6.000 meter - ubåden kan rumme kaptajn og to passagerer - og så sejler I ellers afsted til havets bund og Titanic på 3.800 meters dybde.

Læs også: Hemmeligheden bag Titanic forlis

Det er det Moskva-baserede forskningsinstitut Shirshov Institute of Oceanology, der har fået den ide at lade luksusrejsebureauet Bluefish sælge dykkerturene. Instituttet har regnet ud, at hvis man sælger omkring 20 dyk til private om året, får man næsten betalt sine forskningsomkostninger.

Dykkene foretages på en 12-dages tur med forskningsskibet Akademik Keldysh, der afgår fra og returnerer til St. John`s i Newfoundland, og prisen er 310.000 kr., hvis man vælger et dyk med en af forskningsskibets to ubåde. Ønsker man bare at rejse med skibet er prisen ca. 50.000 kr.

Måske skal man tænke sig om, inden man bestiller ubåds-turen. Rejsen til havets bund og op igen tager 11-12 timer. Når den lille ubåd når 250 meters dybde, er mørket totalt - og det blivet det ved med at være til bunden er nået 3.550 meter senere, for der skal spares på strømmen til projektørerne til man når Titanic.

Temperaturen i ubåden falder ca. 12 grader under nedstigningen og der dannes en smule kondensvand på væggene - men trykket vil være konstant. Og hvem i vennekredsen kan lige fortælle, at man har sejlet forbi Titanic på havbunden.
www.thebluefish.com/visit-the-titanic

Læs også: Hotel i Sydney tilbyder 190 minusgrader