Oplev Perus magiske vidundere

Peru spænder bredt og byder på historiske oplevelser som Machu Picchu, men derudover kan man spise, så fuglene synger, og lade op ved Nordperus skønne strande.

Colca Canyon er verdens næstdybeste kløft. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kulinarisk himmerige

Marsvin, alpaca og rå fisk i lime lyder måske ikke som de klassiske gourmetingredienser. De findes ikke desto mindre i mange af de retter, der gør Lima til den kulinariske hovedstad i Sydamerika – hvis ikke i hele verden. Hovedstaden har som den eneste by to restauranter i top 10 på den anerkendte liste The Worlds 50 Best Restaurants.

Hvor: Lima, særligt i Miraflores og Barranco

I inkakongens fodspor

At stå i solporten og se solen stå op over Machu Picchu er svært at sidestille med andre oplevelser. Synet af Inkarigets kronjuvel, ’den glemte by’, der nærmest mirakuløst kommer frem mellem skyer og frodige bjerge, er så storslået, at tårerne presser sig på. Det er kulminationen på fire dages vandring.

Det famøse ’Inca Trail’ var efter sigende den forhistoriske civilisations pilgrimsfærd, hvor inkakongen også gik. Man forstår godt hvorfor. Med udsigt til snedækkede bjergtoppe vandrer man igennem grønne dale, tætte tågeskove, forladte inkabyer og templer. Og de lokale guides, kokke og bærere sørger for, at turister kan nyde den 42 kilometer lange tur uden sult eller ondt i ryggen. Der er mange forskellige måder at ankomme til Machu Picchu på. Ud over tog og bus er der en halv snes vandreruter, men det er kun ’Inca Trail’, der fører dig hele vejen derind til fods. Det koster mere end alternativerne, og du skal booke turen et halvt års tid i forvejen. Men det er alle pengene værd.

Hvor: Machu Picchu, 60 km fra Cuzco

Machu Picchu er Perus ubestridt største turistattraktion, og det med god grund - især hvis besøget kombineres med en vandretur ad 'Inca Trail'. Fold sammen
Læs mere

Badeferie i Nordperu

Der er kilometerlange sandstrande. Temperaturen falder sjældent under 25 grader på noget tidspunkt af året. Og feriehusene og strandhotellerne ligger lige så tæt på vandet, som Badehotellet gør i TV2s populære dramaserie. Alle de basale behov for en god badeferie er med andre ord dækket i Mancora i det nordlige Peru, landets mest solrige område. Oven i det gemmer den lille strandby på udsøgte fiskerestauranter og prisvindende spisesteder, hyggelige barer og festlige dansesteder. Og så er det stadig en velbevaret hemmelighed blandt de fleste, så du behøver ikke stå tidligt op for at få en god strandstol.

Hvor: Mancora

Virkelighedens Junglebog

I en hængekøje mellem to træer, med krybdyr under og kaglende fugle over sig, kan man sove en nat på jungletur i Amazonas. Eller, det vil sige, der kan man tilbringe en nat. For det er ikke den mest stabile søvn, man får, når man tidligere på turen har set fugleedderkopper, giftige slanger og refleksionen af en pumas øjne i mørket.

Til gengæld byder turen, der på fire dage tager en langt ind i junglen, på de mest eksotiske naturoplevelser. Man ser farvestrålende papegøjer, nuttede dovendyr og aber, der springer fra træ til træ som i en Disney-film. Man sejler igennem de våde dele af junglen, skærer sig igennem de tørre med en machete og fanger sine egne piratfisk, der tilberedes over bål.

Hvor: Iquitos, Amazonas

Man får dyr af alle arter at se, når man bevæbnet med en machete kæmper sig gennem Perus jungle. Fold sammen
Læs mere

Verdens næstdybeste kløft

Hvor de fleste turister har hørt om Machu Picchu, går Colca Canyon mere ubemærket hen. Men verdens næstdybeste kløft, der er dobbelt så dyb som Grand Canyon, er bestemt et besøg værd.

Med udgangspunkt i byen Arequipa planlægger man mellem to og fem dages vandring i kløften på egen hånd eller med en guide. Der er masser af hyggelige hytter i Colca Canyon, hvor man kan overnatte for en slik. Og selv om maden dernede ikke er prangende, belønnes man på anden vis.

Man ser kondorer så store, at man nærmest frygter, de kan flyve væk med en. Man oplever levende gejsere. Og man kan bade i varme kilder med smuk udsigt til floden, der falder igennem kløften fra 3.500 til 2.200 meters højde.

Vandredelen er imidlertid hård - specielt op fra dalen, hvor der ingen skygge er. Så husk de store drikkedunke.

Hvor: Colca Canyon, Chivay