OL-byen i London tager form

Se billederne af de store stadions, der i 2012 skal være rammen om sportsbegivenheden.

Foto: gettyimages.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De tager form - "The Big Five", som den britiske presse kalder de fem store anlæg, der skal være rammen om OL i London i 2012.

Læs også: Det olympiske Eiffeltårn i London

På helt nye fotos fra Olympic Park i Stratfort i det østlige London, kan man se, hvordan de fem anlæg - Det Olympiske Stadium, Aquatic Centre for bl.a. svømning, Velodrome for cykling, Den Olympiske By samt det store Medie- og pressecenter - vokser op.

Det Olympiske Stadium er rejst i fuld højde med alle 14 projektørtårne og man er er godt på vej med overdækning.

Stålkonstruktionen til det bølge-formede tag over Aquatic Centre er på plads og betonarbejdet til udspringsbassinet samt de to 50-meter bassiner er både afsluttet og testet.

Det markante dobbelt-kurvede tag over Velodrome er løftet på plads og her er man også i færd med overdækningen.

Bygningen af pressecentret skrider frem. International Broadcast Centre er rejst og Main Press Centre tager form.

Endelig er konstruktionen til de første tre boligblokke i den Olympiske By rejst, og der arbejdes på flere af de øvrige blokke.

Byggeriet holder tidsplanen
Desuden er den gamle Angel Lane Bridge, der er helt tilbage fra Victoria-tiden, blevet erstattet af en ny bro med kapacitet til flere køretøjer og fodgængere. Og ved at flytte den gamle bro er der blevet plads til nødvendig udvidelse og renovering af Stratford Regional Station.

Foreløbig er den nye Angel Lane Bridge åben for cyklende og gående trafik, men den ventes helt klar i løbet af sommeren.

"Vi er nået halvejs gennem det hårdeste år i det samlede byggeprojekt, og disse nye fotos viser, hvor langt vi er nået med Olympic Park. Strukturen af "Big Five" er allerede en etableret del af East Londons skyline, og vi følger tidsplanen," siger John Armitt, formand i Olympic Delievery Athority.

Se også: Spektakulært casino i Singapore åbnet