Øget indsats mod dyremishandling

Rejsekoncernen Thomas Cook, der bl.a. ejer Spies, har valgt at stoppe billetsalget til flere rejseattraktioner, hvor vilde dyr bliver mishandlet.

World Animal Protection har fået flere rejsearrangører til at stoppe salg og promovering af shows med vilde dyr. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et år efter World Animal Protection opfordrede Thomas Cook Group til at stoppe med at sælge billetter til turistattraktioner som elefantridning og svømning med delfiner, har koncernen nu valgt at lytte og stoppe promoveringen af disse attraktioner.

Både elefantridning og at svømme med delfiner har i mange år tiltrukket turister, men det er dyreplageri. Thomas Cook har derfor valgt at stoppe salget af billetter til sådanne seværdigheder 11 steder rundt omkring i verden, blandt andet flere steder i Thailand. Og det viser et holdningsskift, mener biolog og programmedarbejder hos World Animal Protection Danmark Christian Abel:

»Vi håber, at flere rejsearrangører vil tage kampen op sammen med os og vise samme grad af ansvar for at beskytte vilde dyr. Turister, der besøger disse steder, er ofte uvidende om den mishandling, som dyrene må leve med for at kunne være rekvisitter og underholde. Derfor spiller rejseselskaberne en afgørende rolle i at være med til at ændre dette,« fortæller han.

I Asien lever mere end 3000 elefanter i fangeskab og bliver brugt til turistunderholdning, men 166 rejsearrangører verden over – inklusiv TripAdvisor, Albatros Travel og TUI – har allerede valgt at stoppe med at promovere disse ting.