Nyt super-fly skal kapre kunder

Boeing har netop lanceret ny super-jumbo, der skal tage kampen op med super-bamsen Airbus A380

Den spritnye Boeing 747-8 blev præsenteret forleden på fabrikken i Seattle. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anthony Bolante, Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I 40 år har flyfabrikken Boeing i Seattle haft rekorden med verdens største passagerfly, jumboen Boeing 747. Så kom Airbus for et par år siden med en endnu større bamse, Airbus A380, der er blevet meget populær blandt verdens flyselskaber.

Læs også: De dummeste spørgsmål under flyveturen

Så populær, at Boeing har mistet markedsandele til super-bamsen. Nu slår Boeing-fabrikkerne tilbage med en endnu større version af den velkendte jumbo-jet Boeing 747.

Den nye Boeing 747-8 har plads til 467 passagerer, det er 51 flere end i de nuværende versioner af flyet. Og flyet har de mest moderne flymotorer i verden, hvilket gør flyet til det mest brændstof-økonomiske på de lange ruter.

Hele indretningen af fly-kabinen er nytænkt med mere komfort, og der er blevet plads til betydeligt mere håndbagage i hylderne over passagererne.

Flyet er det eneste på markedet med plads til mellem 400-500 passagerer, og Boeing håber at have fundet en niche hos flyselskaber, der ikke har behov for den allerstørste bamse, Airbus A380.

Det tyske flyselskab Lufthansa har allerede bestilt 25 eksemplarer af Boeing 747-8, og de første leveres i starten af 2012.

Læs også: Sådan holder du dig frisk på flyrejsen