Nyt familieresort i Thailand

På Kamala Beach får den vintertyngede børne-familie den perfekte ferie

Danskerne har netop kåret thaierne som de mest gæstfri ferieværter. Og det er da også en dejlig oplevelse for både børn og voksne at feriere i Thailand, der har mange lækre strande. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mette Bennike og PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Palmer, babysittere, sandstrand, massage – og en slags asiatisk Disneyland lige om hjørnet. Er det ikke sådan cirka, hvad vi drømmer om, når hverdagen med små børn bliver lidt for socialrealistisk?

Læs også:
Parfumetyve fængslet i Thailand

Sådan et sted, hvor der er forståelse for, at forældre har behov for at genopdage liggestolens velsignelser. Uforstyrret. Hvor man kan lukke øjnene, uden at babyen styrter i poolen. Og hvor søde unge mennesker gider lege popstars med ens unger, imens man lader op til resten af vinteren.

Thailand kan blive lige præcis det frikvarter, du og dine børn drømmer om. Ikke alene er thai’erne kendt for at være børnevenlige –  det er også en meget voksenvenlig oplevelse at dumpe ned på Sunwing Resort i Kamala Beach på ferieøen Phuket.

Specialdesignet til familier
Spies Rejsers Sunwing-koncept er nemlig specialdesignet til familier.

Her er alle de børnelåger og høje stole, der skal til, for at du kan slappe lidt af. Og Kamala er – lige som resten af Thailand – som skræddersyet til dem, der  bare skal have lidt vand, en spand og lidt fred.

Kamala er Thailand, hvor kopitaske-boderne slutter, og paradiset begynder. For ti år siden var her mere grus end asfalt, men efter at Thailands kronprins har købt en villa i området, er der ikke mere grus i Kamalas velsmurte turistmaskine.

I dag er her alt, hvad den rejsende kan begære: Fra skræddere til stråhatte og hyggelige restauranter.

Patongs badecirkus
Vil man have et større udvalg af det hele, skal man blot syv km længere ned ad kysten: Her udfolder Phukets livligste badeby, Patong, sig med alt, hvad dertil hører af barer, indkøbscentre og gadeboder i kilometervis.

Selv strandlivet er mere hektisk i Patong. Strandbarer i lag med lækre, eksotiske frokostretter til 15 kr. Og så kan man slå mave – ligeledes på stranden – mens en thailandsk yndighed masserer maden og musklerne på plads. 50-60 kroner for en time.

Fred eller fitness
Så snart man forlader Patongs badecirkus og kører lidt nordpå ad kystvejen, sænker roen sig, og man kan atter høre bølgerne.

På vej mod Kamala passerer man nogle af de fine udsigtsrestauranter og eksklusive resorts som for eksempel Thavorn Palm Beach, hvor blandt andre prinsesse Alexandra og prins Joachim har boet.

Sunwing Resort Kamala Beach ligger ca. en km fra Kamala by – uden at man af den grund behøver at savne liv. Sunwing Resort er en landsby i sig selv. Mere harmonisk, velfriseret og ren i linjerne end landsbyer er flest på disse kanter. Lave hvide blokke med brunt træværk, terrasser og små haver i stueetagen.

Kompleksets strandvillaer har ægte bølgebrus i forhaven og finkornet sand af den slags, man gerne vil have mellem tæerne.  Derudover er der 4390 kvadratermeter poolområde at boltre sig på, fordelt på syv bassiner.

Ferie for fuld skrue
Sunwing Resortet åbnede i slutningen af november, og omkring jul nærmer man sig fuldt hus med ca. 1.000 gæster. Det vil også sige underholdning og børneaktiviteter for fuld skrue: volleyball, fodbold, film og børneshow for bare at nævne et par.

Forældre kan benytte lejligheden til at træne lidt af vintersulet af med eksempelvis vandgymnastik og fitness.

Vil man gerne have lidt fred for skemaer og fitnesstrænere, står der skandinavisktalende barnepiger klar i kulissen, så du kan kaste dig hen på drømmesengen.