Ny rejsebogssatsning tager dig tæt på storbyer

Forfattere og kunstnere tager læseren i hånden og guider til deres bedste oplevelser i storbyer i ny bog-serie.

Bøgerne er ikke guidebøger i traditionel forstand, hvor man forsøger at fortælle alt om en storby med masser af fakta. I denne serie har man valgt at lade 12 forfattere, kunstnere og videnskabsfolk føre læseren ind i lige præcis deres passion for en storby. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ekaterina Pokrovsky
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et nyt rejsebogs-koncept har netop set dagens lys.

Læs også: Seks alternative rejseguides

Aarhus Universitetsforlag er på gaden med sin største satsning nogensinde med rejsebøgerne Vide Verden, der guider til foreløbig seks storbyer: New York, Berlin, Barcelona, Paris, Rom og Skt. Petersborg.

Bøgerne er ikke guidebøger i traditionel forstand, hvor man forsøger at fortælle alt om en storby med masser af fakta. I denne serie har man valgt at lade 12 forfattere, kunstnere og videnskabsfolk føre læseren ind i lige præcis deres passion for en storby.

Tager man f.eks. bogen om Rom, skriver Thomas Harder et afsnit om kirken – »Pavens by«, Alfredo Tesio skriver om Muren – »Rundt om det gamle Rom«, hos Niels Schou handler det om Trastevere – »Livet ved floden«, og Gert Sørensen skriver om Gerningssteder – »Roms politiske mord«.

»Vi tror, at en del storbyturister allerede har set rigeligt til Eiffeltårnet og Frihedsgudinden og er parate til at fordybe sig for at få mere specielle oplevelser med hjem,« siger forlagschef Carsten Fenger-Grøndahl. 

»De vil hellere have en personlig vinkel på tingene end guidebogens totale overblik.«

 

Pris: 249,95 kr.
Udkommer 27. marts

 

Læs også: Pallesens romerske perler