Ny guide til Singapore

Singapore fejrer i år 50 års jubilæum som selvstændig stat. Se vores nye guide til bystaten.

Singapore set fra marinaen med det imponerende Marina Bay Sands Hotel til venstre. Foto: Scanpix/Iris. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skyskrabere og finansdistrikt. En international metropol, som dog samtidig er overskuelig, og en multikulturel smeltedigel tilsat en duft af Fjernøsten.

Singapore har det hele – og mere til. For et par hundrede år siden lå der bare en beskeden fiskerby ved flodens udløb. Der, hvor Sir Thomas Stamford Raffles gik i land i 1819 og besluttede, at det var et godt sted en handelsstation.

Øen blev britisk koloni og var det til 1962, hvor Singapore sluttede sig til Føderationen Malaysia, men efter et par års ideologisk konflikt fik Singapore suverænitet. Det var 9. august 1965. 50 års jubilæet som selvstændig stat er blevet fejret med arrangementer og udstillinger hele året, og der er stadig flere markeringer på programmet:

19. september åbner en nyindretning af den permanente udstilling i National Museum, som blev bygget under kolonitiden i 1823.

24. november genåbner National Gallery efter en større opbygning. Kunstmuseet har adresse i den tidligere City Hall og Surpreme Court bygningerne, som ligger i den historiske del af byen – tæt ved Raffles Landing Site – hvor det hele begyndte.

Østaten nær ækvator er stadig handelscentrum, containerskibene ligger for anker i rækkevis syd for øen. Men der satses også på turisme. Øen, der har knap fem mio. indbyggere, besøges hvert år af knap 12 millioner turister.

Mange er i landet på et stop-over på rejsen videre mod andre rejsemål som Bali, Australien og New Zealand, men flere og flere bliver lidt længere. Singapore har nemlig satses målrettet på at udvikle sin turisme. Hvor det tidligere primært var shopping, det handlede om, er det i dag i langt højere grad oplevelser: kultur, fornøjelse, spænding, natur og ikke mindst kulinariske oplevelser.

Få tip til storbyferien i den nye Plus-guide til Singapore.

Du kan finde guiden her:

Pris: Plus-abonnement koster 29 kr. pr. måned og giver adgang til downloads af alle guider.