Ny bjerghytte for vovehalse

Du får en super udsigt over Alperne - men halvdelen af den rørformede hytte hænger frit i luften.

Dagligstuen i den tube-formede hytte hænger frit svævende og herfra er en svimlende udsigt over Alperne. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR, http://inhabitat.com

Alperne har fået en moderne bjerghytte på toppen af Freboud-gletsjeren ved skisportsstedet Cormayer i Italien. Dagligstuen i den tube-formede hytte hænger frit svævende og herfra er en svimlende udsigt over Alperne.

Læs også: Her er det bedste skiløb i Alperne

Hytten er ikke  for svæklinge, men de 12 sengepladser er også mere beregnet til overnattende bjergbestigere, der søger ly for natten og altså får en sidegevinst i form af den forrygende udsigt over Grandes Jorasses-bjerget i Mont Blanc-massivet.

Tuben er malet hvid på den del, der står på klippen, mens den frit svævende del har fået et rødt mønster. På den måde kan hytten ses på lang afstand, og samtidig skal mønsteret lede tankerne hen mod en tryg og varm frakke.

Den rørformede hytte kaldes Gervasutti og er bygget af det italienske firma Leap Factory. Der er lagerrum, 12 senge og mulighed for at lave mad på de 29 kvadratmeter. Tuben skal være så skånsom mod naturen som muligt, og den blev sidst i oktober løftet på plads af en helikopter.

Taget er fyldt op mod solceller og hytten derfor selvforsynende med energi. Når bjerghytten har tjent sin tid ud, kan den nemt fjernes med helikopter igen. Uden at efterlade spor i naturen. Det er Italian Alpine Club, der ejer tuben.