Nu tillader USA knive på flyet

Ikke siden 11. september 2001 har USAs Transport Sikkerhedsadministration tilladt knive på flyet, men 25. april indføres nye regler, der tillader lommeknive.

USAs Transport Sikkerhedsadministration har udgivet dette billede for at forklare de nye regler, der indføres 25. april 2013. Fold sammen
Læs mere
Foto: TSA

Om halvanden måned kan passagerer i USAs lufthavne gå om bord med en kniv i lommen.

Se også: Af med fodtøjet i Københavns Lufthavn

Så længe den ikke er mere end seks centimeter lang og 1,3 centimeter bred. Det skriver TSA, USAs Transport Sikkerhedsadministration, på deres hjemmeside.

25. april 2013 træder de nye regler i kraft, og et mere end 11 år gammelt forbud bliver dermed afskaffet. Ikke siden terrorangrebet 11. september 2001 har TSA tilladt knive om bord på fly.

Det har heller ikke været tilladt at medbringe genstande som golfkøller, hockeystave og poolkøer, men det ændres også 25. april.  

"Det er populære genstande, som vi jævnligt ser. De udgør ikke en risiko for sikkerheden på flyet," siger talsmand for TSA, David Castelveter, til det amerikanske nyhedssite Bloomberg News.

Hobbyknive, som flykaprerne brugte 11. september, vil fortsat ikke være tilladt at medbringe, ligeledes vil baseball-bats forblive på listen over genstande, der vil blive afvist i sikkerhedskontrollen.

Se også. Securityfolk rager på passagerer

Flypersonale er forarget
De ændrede regler har skabt stor debat i USA, og specielt flypersonalet er forarget.

"At tillade knive om bord på flyene er en forfærdelig beslutning, og vi er meget skuffede over TSA," siger veda Stock, president for fagforeingen AFA, der repræsenterer 60.000 stewards og stewardesser.

Årsagen til de ændrede regler er et forsøg på at få passagererne hurtigere gennem sikkerhedskontrollen, og for at TSA kan fokusere på genstande, der udgør en mere alvorlig trussel mod flytransporten - som sprængstof og pistoler. Det oplyser den amerikanske nyhedsstation ABC News.

Hver dag konfiskerer TSA fire pistoler i sikkerhedskontrollerne i USAs lufthavne, i gennemsnit er tre af pistolerne ladt.

I Københavns Lufthavn er det tilladt at medbringe knive med en bladlængde kortere end 6 cm. Lufthavnen skriver dog på sin hjemmeside, at sikkerhedspersonalet kan afvise enhver genstand, hvis de giver anledning til bekymring.

Se også: 1.238 håndvåben snuppet i amerikanske lufthavne

Rejseliv.dk spørger: Synes du, at det er ok at medbringe en lommekniv på flyet? Kom med en kommentar herunder.