Nu kan du dufte som New York

Vil du genopleve ferien i New York, så kan du duppe lidt parfume på halsen og drømme dig tilbage til Central Park.

Foto: Scanpix Denmark
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nogle rejsende husker ferien bedst ved at kigge på billeder eller finde souvenirs frem, Men nu findes der en anden mulighed - nemlig en ny parfumeserie til både mænd og kvinder med navnet Scents of Departure.

Læs også: Kæmpe guide til timer i transit

Der er dufte fra 14 storbyer i serien, bl.a New York, London, Dubai, Paris, München og Miami. Nu er der ikke tale om, at der ud af flaskerne stiger dufte fra en travl og svedig lufthavn. 

Ifølge Huffington Post skal Tokyo-parfumen minde dig om de blomstrende kirsebærtræer i storbyen, mens Paris-parfumen tager dig tilbage til Champs Elysees lindetræer.

"Duftene repræsenterer følelser fra den pågældende storby, og er ikke et forsøg på at fange selve byens duft," siger Gaby Perez, en talskvinde for Scents of Departure.

Los Angeles-duften skal minde om luksus og berømmelse
Tager man f.eks. New York, skal parfumen genkalde en gåtur i Central Park med naturens dufte - tilsat et skvæt æbleduft for at minde om The Big Apple, mens Los Angeles-duften skal minde om luksus og berømmelse.

Parfumeflaskerne er designet, så de ligner mærkaterne med stregkoder, man sætter på kufferten og påtrykt den pågældende lufthavns kode - som LHR for London og DXB for Dubai.

Parfumerne fås foreløbig kun i udvalgte lufthavne i 50 milliliters flasker. Og der findes ikke dufte fra Københavns lufthavn og København.

Læs også: Vi kan dufte vores ferieminder