Nu er dit fly snart ’made in China’

For ti år siden annoncerede Kina, at de ville begynde at lave passagerfly til mellemdistanceflyvninger, der skulle kunne konkurrere med Boeing 737 og Airbus 320 – som er de bedst sælgende fly fra verdens to største producenter.

Det nye C1919-fly er Kinas et forsøg på at konkurrere med Boeing 737 og Airbus 320. Fold sammen
Læs mere

I sidste uge gennemførte flyet Comac C1919 endelig – på trods af en række forsinkelser – dets første testflyvning – med stor succes.

Testflyvningen har været fulgt intenst, og flere kinesiske tv-stationer valgte sågar at livetransmittere flyvningen til stor begejstring. »Kina har gjort det. Det er et stolt øjeblik,« lød det fra kommentatorerne.

Flyet forventes klar til drift i 2020, og man regner med, at China Eastern Airlines skal lancere Comac C1919. Men vi får muligvis også chancen for at øjne C1919 i europæisk luftrum, da rygterne siger, at Ryanair har kig på flyene. Det beretter The Telegraph.

Mens man fra Kinas side kæmper med at få flyet klar til afgang i 2020, er man allerede begyndt på forberedelserne til efterfølgeren – C929 – der bl.a. skal konkurrere med Boeings populære Dreamliner.