Nu er der sne og skiløb i Sverige

Det sner i de svenske fjelde, og med hjælp fra snekanonerne kan de første skiløbere indtage Ramundberget i Funæsfjällen i weekenden.

Foto: Iris Fold sammen
Læs mere

De sætter rekord i Sverige i år. Rekord i tidlig skistart.

På lørdag åbner første lift og nedfart for skiløb på Ramundberget i Skandinaviens største skiområde, Funäsfjällen. Det har sneet i fjeldene, temperaturen har været lav og snekanonerne arbejder i døgndrift.

Se også: Familieferie på ski i Sverige

Det var en rigtig god skisæson sidste år, hvor sneen væltede ned allerede i november, og de tidlige prognoser tyder på, at den kommende sæson kan blive lige så god.

I skianlægget på Ramundberget kan man samtidig byde på to store nyheder denne sæson. 12 nye lejligheder er så småt ved at være klar i Fjällängen - de første skiturister flytter ind i julen. Og en ny stolelift, som på bare fire minutter kan fragte skiløbere fra Fjällgårdstorget til Solliftstoppen er også klar. Det er en forbedring, som både de alpine og langrendsskiløberne har ønsket længe.

Selv om vi her i Danmark for tiden mere har sommer- end vinter-temperaturer, tænker mange på vinterens ferie i sneen.

"Mange danskere har allerede booket denne vinters skiferie i Sverige. Og med sne allerede i oktober tyder det godt for den kommende skisæson," siger Anna Kron Boysen, PR-manager i VisitSweden i en pressemeddelelse.

Se også: På ski i Sveriges vildmark