Norske børn elsker Legoland

Næsten halvdelen af de norske familier mener, at et besøg i danske Legoland bør være "obligatorisk".

Foto: Legoland

Ingen over - ingen under.
Landet af de magiske klodser fyldt med sjov, oplevelser og forlystelser af alskens art, Legoland i Billund, er så populær i Norge, at det burde være "obligatorisk" for alle norske børn at besøge forlystelsesparken. Det mener næsten halvdelen af børnefamilierne.

Læs også: 15 fornøjelser i ferien

Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet Opinion har gennemført for VisitDenmark i den sydlige del af Norge.

Hvis man rejser til udlandet, hvor skal man så rejse hen, for at give børnene den bedste ferieoplevelse? spurgte Opinion, og 46 pct. svarede, at Legoland ville give børnene et ferieminde, de sent ville glemme - mere end tre gange flere, end nummer to på listen, Tivoli i København.

Norsk børneopdragelse
Efter de to danske forlystelsesparker er nordmændene villige til at rejse længere for børnenes skyld. Disneyland Paris kommer på trediepladsen foran de svenske børnetilbud: Liseberg i Göteborg og Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby, mens bare tre pct. nævner den finske Mumiverden nær Turku - Åbo.

"Vi har tidligere med humor udtalt, at et besøg i Legoland nærmest på betragtes som en del af den norske børneopdragelse. Men denne undersøgelse viser jo, at det er fakta," siger VisitDenmarks turistchef i Norge, Vidar Mørch.