Nordmænd ønsker alkoholforbud på fly

Nordmænd vil gerne have et alkoholforbud på fly. Foto: Chung Lun Chiang
Læs mere
Fold sammen

En ud af tre rejsende Nordmænd ønsker et alkoholforbud på fly. Det viser en ny undersøgelse foretaget for Acits, der er den norske pendant til Dansk Misbrugsbehandling. Specielt på fly med børnefamilier om bord ønsker de rejsende, at der skal være et forbud mod alkohol. Det sker efter Actis har fået flere tilbagemeldinger fra rejsende, der har haft ubehagelige episoder på fly, fordi deres medpassagerer har været fulde. Noget som flybranchen bør tage alvorligt, mener Actis.

»Det siges, at kunden altid har ret.I så fald bør branchen lytte, når så mange som 35 pct. siger, at de faktisk vil foretrække alkohofri flyvninger. Vi kan andre steder vælge, om vi vil opsøge steder, hvor der drikkes – og drikkes for meget. Vi bør også have mulighed for at fravælge dette, når vi skal ud at rejse,« siger generalsekretær i Actis, Mina Gerhardsen, til den norske avis VG.

Også Skyscanner har foretaget en lignende undersøgelse, hvor 60 pct. foretrak alkoholfri fly. Men de alkoholfri fly lader ikke til at blive en realitet foreløbig. Hos det norske charterselskab Ving mener man, det er op til kabinepersonalet at vurdere, når en rejsende har fået en tår for meget:

»Tallene er interessante, men vi har ikke lyst til at nægte voksne, ansvarlige mennesker muligheden for at tage sig en øl eller et glas vin, når de rejser på ferie med os,« udtaler Elisabeth Larsen-Vinsett fra norske Ving. Hos SAS deler de denne holdning og vil ikke indføre et alkoholforbud på deres fly:

»Vi skænker med ansvarlighed, og der er et fåtal af klager i løbet af et år. Specielt set i lyset af, at vi fragter næsten 30 mio. passagerer om året, siger Knut Morten Johansen, der er informationschef for den norske afdeling af SAS.