Nordisk madbølge har også ramt San Francisco

Mørkt rugbrød, men smurt så det kan få en dansk smørrebrødsjomfru til at spærre øjnene op, er nyeste trend i Californien.

Sandwich og smørrebrød, stavet med ø'er, på menukortet i San Francisco restaurant. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tartine PR

Egentlig er restaurant Bar Tartine, der ligger i byens hippe Mission-kvarter i en lille sidegade til Mission Street, kendt for sit gode østeuropæiske køkken. Men nu har den nye nordiske madbølge sneget sig ind i menuen - og det med succes.

Selv beskriver restauranten sit køkken som en »fejring af forskellige traditionelle varianter præsenteret med en moderne, post-regional generøsitet.«
På hjemmesiden forklares, at i samme ret kan man få smagsoplevelser fra både Jylland, Hokkaido og Budapest.

Læs også: Spansk mad på dansk

Restaurantens ejer, Chad Robertson, er bager og driver også Tartine Bakery & Pastry sammen med sin kone, Elisabeth Prueitt. Han er kendt for at bage noget af byens bedste brød med kerner og groft mel, og han er faldet for grovbrød og rugbrød - Danish Rye - som er forudsætningen for Bar Tartines nyeste specialitet: Smørrebrød, endda stavet med to ø'er.

I restaurantens køkken er det de to chefkokke Nick Balla og Cortney Burns, som regerer. De har taget det danske smørrebrød til sig, men fremstiller ikke kopier af Dyrlægens natmad eller æg med rejer.

De arbejder videre med idé og koncept, og deres versioner af den danske nationalspise er blevet et hit. Smørrebrødet sælges i Tartines sandwich-shop, som har åbent omkring frokost, men det er især om lørdagen og søndagen, når Bar Tartine byder på brunch, at man finder herlighederne.

Læs også: Mad på japansk gadeplan

På brunch-menukortet er blandt andet: Rørt sild med løg, tartar af oksekød med grøn peberrod og stegte løg, ørred med ristede rosenkål, broccoli med gedeost og svampe og buttercream med johannesbrød pyntet med hasselnødder.

Tre stykker smørrebrød koster 15 dollars, ca. 80 danske kroner og fem stykker fås for 25, knap 140 kr.

Restauranten ligger på 61 Valencia Street, hvis turen går til San Francisco.

Du kan læse mere om restauranten på bartartine.com