Nøgen-krydstogter på vej i 2010

Rapport fra den britiske rejsesammenslutning tror på ny trend for naturister

Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Naturister får måske en ny mulighed for at få sol på hele kroppen i 2010. I hvert fald har den britiske rejsesammenslutning ABTA netop udgivet en rapport med nye rejsetrends for 2010, og her peger man på nøgen-krydstogter som en oplagt mulighed.

Læs også: Modne kvinder cruiser efter yngre mænd

Krydstogt-industrien har klaret sig bedre end mange af de øvrige rejseudbydere under den verdensomspændende krise, men med tankerne om naturister til søs, ser man mulighed for at få et helt nyt segment på krydstogt, rapporterer Daily Mail.

Amerikanerne har tidligere forsøgt sig med nøgen-kryds tilbage i 1991, hvor et Texas-baseret selskab havde 2.200 nøgne passagerer med langs USAs kyster.

Indbygget wow-faktor

Rapporten fastslår også, at man vil se en stigning af antallet af rejser med indbygget wow-faktor. Det kan være rejser i forbindelse med store sportsbegivenheder som OL og VM i fodbold, det kan være rejser, hvor berømte film er blevet optaget. Der nævnes f.eks. Sex and the City 2, der vil sende folk på shopping i New York, og Twilight, der har gjort staten Washington interessant.

En talskvinde for ABTA siger til bladet, at udsigterne for rejsebranchen i 2010 ser rimeligt lyse ud, med især flere oplevelsesrejser på vej. Men hun indskærper samtidig, at man skal huske at tjekke sit udenrigsministeriums rejsevejledning, inden man f.eks. tager på rundrejse i Irak.