Nødlandede i militærlufthavn

Et amerikansk rutefly måtte nødlande ved en militærbase efter brandalarm - basen bød på påskefrokost.

En amerikansk flybase som denne måtte lægge landningsbane til en nødlandig af et fly fra Southwest Airlines. Fold sammen
Læs mere
Foto: Vyacheslaw Oseledko

Hvad gør man, når man får uventede gæster? Byder på påskefrokost i officersmessen naturligvis.

Se også: Passagerer raser over porno-fly

Det var i hvert fald, hvad personalet i Tyndall Air Force Base i Panama City i Florida gjorde, da et fly fra Southwest Airlines i søndags uventet måtte nødlande på basens landingsbane.

Flyet var på vej fra Orlando til Austin, hovedstaden i Texas, da en alarm viste brand i lastrummet, fortæller Take Off. Piloterne valgte at lande hurtigst muligt, og nærmeste mulighed var miltærlufthavnen.
Det viste sig at være falsk alarm, og mens man ventede på et reservefly fra Southwest Airlines, blev de 104 passagerer inviteret på påskefrokost.

Flest "bird-strikes"
Et andet amerikansk fly kom i vanskeligheder i påsken. Det var et US Airways fly netop lettet fra Sacramento i Californien for at flyve til Chicago. Flyet ramte en flok fugle, men heldigvis kun med "næsen". Ingen fugle blev suget i motoren, og piloterne kunne uden problemer vende om og lande igen i Sacramento.

Lufthavnen i den californiske hovedstad er i øvrigt er kendt som den lufthavn i det vestlige USA med flest "bird-strikes". Efter halvanden time kunne det 130 passagerer fortsætte rejsen mod Chicago.

Det var et US Airlines fly, der i januar måtte nødlande i Hudson River efter at have ramt en flok fugle efter start fra LaGuardia lufthavnen i New York.