New Yorks bedste marked

Markedet ligger godt gemt af vejen, men på Ninth Avenue åbner der sig pludselig en parallelverden.

Ruthys laver de mest fantasifulde cup cakes. Fold sammen
Læs mere
Foto: Chris Breeze/Flickr.com

På Ninth Avenue midt i New York åbner der sig pludselig en parallelverden, når man træder ind på Chelsea Market.

Se også: Det koster taxaen på dit feriested

På det nedre Manhattan ligger en kedelig, rød murstensbygning, der engang har rummet National Biscuit Company. I dag indeholder bygningen måske New Yorks mest interessante – og »hemmelige marked«. For ved man ikke, hvor man skal lede, er Chelsea Market ikke sådan lige at finde. Heldigvis fandt min mor og jeg det midt i the Meatpacking District.
Manhattan Fruit Exchange

Som en sjovt navnependant til Manhattan Stock Exchange ligger Manhattan Fruit Exchange og ligner et mindre, almindeligt supermarked. Men dykker man indenfor, åbenbarer der sig en luksusudgave af en bod på et almindeligt marked. Her kan du få alt indenfor ost, kød, frugt, pasta, slik og nødder til lave priser. Et kilo cashewnødder kan fås for blot 4 dollars! Men alene udvalget af farverigt, spøjst og mærkeligt slik gør forretningen til en stor oplevelse.

Chelsea Market Baskets
Jeg tror, jeg nåede at blive forelsket i denne forretning i de 45 minutter, jeg tilbragte derinde. Chelsea Market Baskets er meget mere end sit navn. Det er en himmelsk blanding af chokolade, syltetøj, kurve, legetøj, skilte, paraplyer, NY-souvenirs, kalendere, dåser, gardiner, æsker og lamper. Jeg investerede i et meget old school-skilt til mit køkken med påskriften »Cheer up honey pie,« mens min mor måtte eje en smuk sort/hvid paraply med New Yorks imponerende skyline. Skiltet kostede 40 dollars, mens paraplyen var 30 dollars værd. Forretningen er lidt dyr, men det var samtidig her, jeg for første gang i mit liv smagte chokolade med jordbærmarcipan. Gå ikke derind uden at smage! Jeg har febrilsk forsøgt at finde det siden.

Friedmans Lunch
Chelsea Market er generelt mest et madsted. Det er muligt at få alt mellem himmel og jord i den gamle bygning, men Friedmans Lunch er et af de mere traditionelle frokoststeder. Her fik vi en god amerikansk southwestern turkey-burger til 11 dollars. Et fund for de penge. Der blev ikke sagt meget under frokosten. Blot kigget rundt på dette noget særlige marked.

Ruthys
Hvis der er noget, de kan i New York, så er det at kreere fantasifulde cup cakes. Ruthys er et kig værd, uanset om der er plads i maven eller ej. Man kan simpelthen ikke andet end at blive imponeret over, hvad de kan med marcipan, kagecreme, chokolade og finesse.

The Lobster Place
Vi havde desværre ikke selv mulighed for at lave mad under vores ophold i New York, men havde vi haft det, havde vi uden tvivl fanget en af de lækre, røde hummere, som Lobster Place lokker med. Bare oplevelsen af at gå derind og se alle de flotte anretninger og de gigantiske fisk liggende fremme i finthakket is...

Hale and Hearty Catering
Et meget typisk amerikansk frokost-take away. Og hvis der noget, de er gode til i USA, så er det take out. Vel og mærke SUND og nærende take out. Der er så meget spændende at vælge imellem. Salater i røde, grønne, gule, orange, lillae farver fanger øjet, og hvis man vil, kan man selv blande. Min mor og jeg valgte hjemmelavede wraps, som de er noget så fænomenale til at tilberede. Med frisk salat, kylling og mangosauce rullet i en pandekage i en pose fortsatte vi vores færd.

Se også: København-New York på under 5 timer