New York sætter rekord

52 millioner turister tog en bid af The Big Apple i 2012. Det er rekord for den amerikanske storby, der håber på at kunne tiltrække 55 millioner i 2015.

Sådan så Times Square i New York ud nytårsaften. Fold sammen
Læs mere
Foto: Gary Hershorn
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"New York City bliver ved med at tiltrække folk fra hele verden, der ønsker at opleve vores unikke kultur, mad, parker, shopping, kunst og energi."

Sådan sagde Michael Rubens Bloomberg, borgmester i millionbyen New York, da han nytårsaftensdag meddelte, at New York i 2012 satte ny rekord i antallet af turister.

Se også: København må vente med lavpris til New York

Hele 52 millioner besøgte byen i 2012. Ikke alle 52 millioner var oversøiske turister, omkring 41 millioner af New Yorks turister var amerikanerne selv, der gæstede byen.

"Vi er godt på vej til at nå vores nye mål på 55 millioner besøgende og 70 milliarder dollars i 2015," fortsatte borgmester Bloomberg til annonceringen, der fandt sted i American Museum of Natural History, en af byens største og mest populære attraktioner.

Vilde med USA

Danmark sendte også flere turister af sted til USA i 2012.

"Vi har kun tallene til og med august 2012, men i forhold til samme periode i 2011 kan vi se en stigning på 6,3 pct. i antallet af danske turister i USA," siger Karin Gert Nielsen, administrerende direktør i Discover America, der repræsenter USA i Danmark og Skandinavien indenfor turisme, til Rejseliv.dk.

"Flere danskere rejste til USA i 2012 af særligt to grunde. For det første fløj flere fly til USA i 2012, og for det andet er dollarkursen stadig rimelig lav," siger Karin Gert Nielsen.

Vildere i 2013
I 2013 vil vi se større rejseaktivitet fra Danmark til USA, spår hun.

"Flere flyselskaber åbner nye ruter til landet. Eksempelvis begynder SAS at flyve direkte fra København til San Francisco og Norwegian flyver til New York," siger Karin Gert Nielsen.

Selv om USA hitter som rejsemål blandt danskere - i 2012 genvandt landet en Danish Travel Award som danskernes favorit-rejseland foran Thailand og Irland - så rangerer danske turister kun på en 23. plads over internationale ankomster i USA.

Se også: 8 hemmelige barer i New York