New York genopliver forlystelsesområde

Byen har besluttet at puste nyt liv i det tidligere så populære forlystelsessted Coney Island, i første omgang med 19 attraktioner.

En ældre beboer på cirkus-øen Coney Island skærmer sig for solen under en meget lavthængende paraply. Fold sammen
Læs mere
Foto: Spencer Platt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Coney Island ligger i det sydlige Brooklyn og har stadig en populær kyst-strækning mod Atlanterhavet. Tidligere husede området hovedparten af New Yorks forlystelser og var frem til 2. verdenskrig USAs bedst kendte forlystelsesområde.

Læs også: Se New York – uden ventetid

Siden da er det gået ned ad bakke for Coney Island og i efteråret lukkede det kendte Astroland - dog er trærutsjebanen Cyklonen fortsat med nye ejere.

Men det vil New York nu gøre noget ved, siger byens borgmester Michael R. Bloomberg.

Nye attraktioner
"Coney Island er et af verdens mest skattede områder, men gennem de sidste mange år er de berømte forlystelsesparker skrumpet til ingenting," siger borgmesteren. "Denne sommer vender vi trenden med nye attraktioner, som forhåbentlig vil lokke turister fra hele verden."

31. maj lægger man ud med åbningen af Luna Park, der får 19 forskellige attraktioner, bl.a. en verdensnyhed kaldet Air Race, skriver Allt om New York.Og næste sommer følges op med åbningen af Scream Zone med bl.a. to rutsjebaner og en gocartbane.

Med tiltaget håber New York at tilfrække både flere forretningsdrivende og tilflyttere. Hvis det bliver den ventede succes, regner man med at opføre 5.000 nye lejligheder i området.